Hírek

Letartóztatták Keya Morgant, Stan Lee volt menedzserét

Arizonában letartóztatták Keya Morgant, Stan Lee volt menedzserét, akit az idős ember ellen elkövetett lopással, hűtlen kezeléssel, hamisítással és csalással vádolnak.

A Marvel képregény-univerzum megteremtőjének, Stan Lee-nek 75 országban, 25 nyelven, több mint kétmillió példányban jelentek meg képregényei, melyek hőseivel animációs tévésorozatokban és játékfilmekben is találkozhattak a nézők. A legendás képregény szuperhősök alkotója 95 éves korában hunyt el tavaly novemberben, ám úgy tűnik, hogy az élete utolsó éveit meghatározó bonyodalmak tovább fodrozódnak. Tavaly a Hollywood Reporter tette közzé azt a 2018. február 13-án keletkezett közjegyzői okiratot, amit állítólagosan Stan Lee írt alá. Ezt követően, májusban Lee egymilliárd dolláros pert indított  saját korábbi cége, a POW! Entertainment ellen. Vádja szerint cége csalás révén érte el, hogy átadja egy kínai cégnek addigi életművét, ráadásul egy olyan súlyos életszakaszában, amikor Lee felesége haldoklott, és a képregénymogul „teljesen összetörve” ült az idős asszony halálos ágyánál -, s így aligha volt beszámíthatónak tekinthető.

A legújabb hírek most arról szólnak, hogy Arizonában őrizetbe vették Keya Morgant. A Los Angeles-i megyei ügyészség vádirata alapján többek között az idős ember ellen elkövetett lopással, hűtlen kezeléssel, hamisítással, csalással és helytelen viselkedéssel gyanúsítják. A 11 évesen a CNN képernyőin pénzügyi zseniként feltűnt Keya Morgan a világ számtalan hírességét képviselte már, így a Fehér Ház, a Kongresszusi Könyvtár, a Louvre és a Modern Művészetek Múzeuma (MOMA) is igénybe vette a segítségét. Ám Morgan ellen most azt hozzák fel vádként, hogy tőkét akart magának kovácsolni Lee vagyonából, és komoly befolyást gyakorolt rá. A rendőrség szerint mintegy 262 ezer dollárra tett szert azokból a rendezvényekből, amelyeken Lee 2018 májusában részt vett. A vád szerint Morgan azért költöztette át az idős Lee-t Hollywood Hills-i otthonából egy Beverly Hills-i lakásba, hogy minél nagyobb befolyása legyen rá. Stan Lee lánya 2018-ban távolságtartási végzést kért Morgan ellen, azzal az indokkal, hogy manipulálja a mentálisan egyre kevésbé beszámítható apját, megakadályozza, hogy családtagjaival és barátaival találkozzon, és megkísérli átvenni a Lee pénzügyei feletti ellenőrzést.

Argejó Éva

Argejó Éva szociológiát és filozófiát tanult az ELTE-n, a Magyar Televízió kulturális műsorának (Múzsa) szerkesztője volt, jelenleg az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának munkatársa. Specializációja a társadalmi dráma, a sci-fi, a fantasy és a thriller.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com