Hírek

Hugh Grantet rendezi a Black Mirror alkotója a Netflixnek

A Black Mirrorért is felelős Charlie Brooker ezúttal humorosabb vizekre evez: Hugh Grantet rendezi egy érkező Netflix mockumentaryben, aminek a témája nem is lehetne aktuálisabb – írja a Collider.

Éppen csak, hogy utolsó epizódjához érkezett a Tudhattad volna, a Hugh Grant és Nicole Kidman vezette csavaros thriller, máris új híreket kapunk a színészről. Az idén 60 éves angol művész

a Black Mirror alkotójával, Charlie Brookerrel áll most össze, hogy egy könnyedebb mockumentary keretein belül reflektáljon az idei évre.

Úgy ám: a társadalmi kérdésekre bizonyítottan érzékeny és azokat okosan feldolgozó Brooker most a mögöttünk álló borzalmas évet, azaz 2020-at vesézi ki a kisképernyőn. A sorozat főszerepében Hugh Grant egy történészt alakít majd, akivel a fővonalat képező interjú készül.

A projektről maga a színész nyilatkozott tegnap, aki a mai nappal meg is kezdte a forgatást. Grant szerint egy eléggé visszataszító figura lesz a szóban forgó történész, de azt ígéri, hogy a nézők biztosan értékelik majd a parókáját.

Az egyelőre cím nélkül futó darab remélhetőleg már jövőre a Netflix műsorára kerül, hiszen ilyen duóval, no meg ilyen témával csak várni lehet a készülő sorozatot. Nem beszélve arról, hogy ezen első információk alapján úgy tűnik, hogy Grant hasonló szerepben brillírozhat, mint azt tette az Úriemberek során.

A 2020-as évet persze nem mindenki humorral próbálja átvészelni, hiszen a pandémia tematikája több műfaji alkotást is magában hordozhat. Több sorozat is feldolgozta már a karantént egyes epizódjaiban, sőt, olyan alkotást is kaptunk már, amely teljesen arról szólt: ilyen volt például a kevésbé jól sikerült Tengerparti elit. De érkezett magyar romantikus rövidfilm is a témában, illetve Michael Bay is elkészít egy akciódús járványfilmet.

A sorból természetesen a Netflix se maradhat ki, akik megszerezték Zendaya és John David Washington kétszereplős fekete-fehér filmjét, amelyet titokban forgattak a karantén alatt. Úgyhogy Hugh Grant és Charlie Brooker mockumentaryje nem az egyetlen streaming darab lesz, amely reflektál az idei különös évre.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya