Hírek

Hugh Jackman játssza a főszerepet az új Ferrari életrajzi filmben

Hugh Jackman alakítja Enzo Ferrarit, a legendás olasz autógyár alapítóját a róla szóló életrajzi filmben.

Nem engedi el Hollywood a Ferrari-sztorit – írja a DarkHorizons. Tavaly jött ki a nagy elismerésben részesült Az aszfalt királyai (eredeti címén: Ferrari v Ford), s most újabb film készül, ezúttal az alapító Enzo Ferrari életére fókuszálva. A hírek szerint ez lesz az egyik legkelendőbb projekt a napokban megrendezésre kerülő Cannes virtuális filmpiacán, ahol befektetők elé kerülnek a legújabb filmtervek.

A Ferrari címet viselő film 1957 nyarán játszódik majd, Enzo életének legmozgalmasabb időszakában. Az ikonikus autómárka atyjának nem könnyű: házassága megszenvedte fia, Dino halálát, emellett autócégének jövője is kétes. Ennek ellenére nagy benne a bizonyítási vágy: óriási erőkkel készül a híres-hírhedt Mille Miglia versenyre. A kemény és veszélyes ezer mérföld hosszú autóverseny szolgál majd háttérként a drámai eseménysorozatnak.

A film Brock Yates könyvén alapul, a rendező pedig nem más, mint a négyszeres Oscar-jelölt Michael Mann (Szemtől szemben, Miami Vice, Az utolsó mohikán). Mann állítólag több, mint két évtizede ül már az ötleten, ami most végre kezd testet ölteni. Az amerikai rendező egyébként a fent említett Az aszfalt királyai egyik producereként dolgozott.

S ami a legfőbb, hogy a főszerep már kis is lett osztva: Hugh Jackman fogja életre hívni a gyakran Il Commendatorénak becézett Enzo-t. Jackmant legutóbb olyan filmekben láttuk, mint A legnagyobb showman és a Romlott oktatás. A szereplőgárda többi tagjáról egyelőre még nem tudni, kik lesznek. A Ferrari forgatása tervek szerint 2021 tavaszán kezdődhet.

 

 

Takács Janka

Janka a párizsi Sciences Po egyetem média és kommunikáció szakán végzett, marketinges szakemberként dolgozik. Mozifüggő, legfőképp a régi hollywood-i filmeket és az indie filmeket kedveli, de egy ütős filmzenével bármikor le lehet venni a lábáról.