Hírek

Szívét-lelkét kiteszi értünk Hugh Jackman – A legnagyobb showman előzetes

Megérkezett a magyar nyelvű előzetes Hugh Jackman kosztümös-látványos-zenés-cirkuszos filmjéhez: ilyen lesz A legnagyobb showman.

A legnagyobb showman (The Greatest Showman) igazán testhez álló film Hugh Jackman számára, aki volt már bűvész (A tökéletes trükk), játszott musicalben (A nyomorultak) és vezetett Oscar-gálát is – a mostani karakter pedig mintha e három szerepkör ötvözete lenne. A valós eseményeken alapuló történet szerint P.T. Barnum egy nagy álmokkal bíró üzletember, akit kirúgtak munkahelyéről, az emberek szórakoztatására adja a fejét, ezzel pedig „feltalálja a show bizniszt”. A színésznek egyébként 2009 óta szívügye a film.

Jackman mellett Michelle Williams, Rebecca Ferguson, Zendaya és Zack Efron is emeli A legnagyobb showman renoméját. A Moulin Rouge! hangulatát idéző musical rendezője a korábban vizuális effektekért felelős Michael Gracey, aki azt mondta, A legnagyobb showman a West Side Story-hoz, a Mary Poppinshoz és A muzsika hangjához hasonló –

hogy ez mégis mit jelent, legkésőbb december 28-án, a magyar mozipremier idején kiderül.

Avatar

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja, a Papírfény rovat felelőse.
[email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A sorozatok lényege, hogy nincs meghatározott végük… Ezzel vitatkoznánk!

A 2010-es évektől folyamatosan nő a televíziós és streaming sorozatok száma, köztük pedig az előre meghatározott véggel rendelkező egyévados szériák, vagyis a minisorozatok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Nem tudod mi a különbség antológia-, mini- és limitált széria között? Akkor ez a te videód!

A VLOGtekercs stábja ebben a hónapban a minisorozatok formai jegyeit és történelmét járja körbe. Számos ismert és kevésbé ismert sorozatpéldával azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy miért éri meg a nézőnek minisorozatot nézni és milyen előnyei származhatnak az alkotónak a minisorozat formátumból.

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor

Vágó: Énekes Gábor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya