Hírek

Hugh Laurie-t legközelebb a BBC thrillerének főszerepében láthatjuk

Hugh Laurie egy ellentmondásos megítélésű politikust fog alakítani a BBC minisorozatában.

A Roadkill című, négy részből álló thrillerben a Doktor House és az Éjszakai szolgálat Golden Globe-díjas főszereplője, Hugh Laurie egy fiktív karaktert, Peter Laurenc-t alakítja majd, egy a saját erejéből a Konzervatív Párt miniszteri posztjáig jutó megvesztegethetetlen politikust, akinek hirtelen karrierje és a magánélete is elkezd darabokra hullani – pontosabban ellenségei kezdik el szétszedni apró darabokként. Laurenc a siker és a katasztrófa között magasan feszített kötélen kénytelen egyensúlyozni, ha egyben szeretné tartani a darabkákat.

Piers Wegner, a BBC drámákért felelős szakembere egy nyilatkozatában úgy foglalta össze a történet alapját, hogy

„A Roadkill egy thriller, ami a személyi szintű moralitás  és a politikai hatalom közötti kapcsolat kérdését járja körbe.”

A sorozat forgatókönyvét Az órák és A felolvasó kétszeres Oscar-jelölt, a BBC és a Netflix koprodukciójában készült Collateralt is jegyző David Hare írta. A produceri feladatokat pedig a 2014-ben George Faber által alapított független produkciós cég, a The Forge végzi, ami szintén részt vett a Collateral munkálataiban is. A rendezői székben a Line of Duty révén szélesebb körben is ismertté vált Michael Keillor ül majd. 

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakon. Érdekli a marketing, a reklám és a streaming platformok világa, specializációja a horror és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek. mlinarikmariann@filmtekercs.hu

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..