Hírek

Hunton is kifogott a koronavírus – Szünetel a Mission: Impossible 7 forgatása

A tervek szerint Olaszországban, egy három hetes velencei munkával indult volna a forgatás. A körülmények (és az érkező rossz hírek) azonban egyelőre nem teszik lehetővé a biztonságos munkát.

A Christopher McQuarrie által felügyelt folytatás munkálatai így leálltak, és az olaszországi fertőzések miatt a teljes stábot hazaküldték.

Számtalan ágazatban érezteti már kedvezőtlen hatását a járvány: turizmus, kereskedelem, szórakoztatóipar mind-mind szenvednek a kór okozta félelemtől. A fertőzött országok névsorára. Kína, majd Dél-Korea után most feliratkozott Olaszország is. Az MTI szerint hétfő estig hét halálos áldozatot, valamint 222 fertőzöttet tartanak számon az országban.

Korábban csak mozibemutatók maradtak el, de most már a filmipar ajtaján is bedugta otromba pofáját a koronavírus.

Deadline, a Paramount közleményére hivatkozva értesült róla, hogy  a Mission: Impossible 7 stábja sem tudta kivonni magát a régióban meghozott óvintézkedések alól.

A produkción dolgozók kénytelenek voltak elhalasztani a háromhetesre tervezett velencei forgatást, miután a kormányzat betiltott mindenféle gyülekezést.

Természetesen tiszteletben tartja a rendelkezést a stúdió, sőt mi több, lehetővé teszi, hogy a kényszerszünet alatt hazautazzanak a stábtagok, és csak akkor térjenek vissza Velencébe, amikor már tiszta a levegő, azaz biztonságosan folytathatják a munkát. A stúdió addig is tovább monitorozza a helyi állapotokat, a helyi egészségüggyel és kormányzattal együttműködve.

Ethan Hunt szerepében Tom Cruise

Egyelőre sok a kérdőjel, mint ahogy azt sem tudni, hol folytatja a forgatást McQuarrie. Az író-rendező egyébként egyszerre készíti a franchise hetedik és nyolcadik részét, a két film során Tom Cruise mellett Rebecca Ferguson, Vanessa Kirby, Simon Pegg, és valószínűleg Ving Rhames is visszatér a produkcióhoz.

Ha minden a tervek szerint alakul, a Mission: Impossible 7-et 2021. július 23-án, a következő részt pedig 2022. augusztus 5-én mutatják be a mozikban.

Szabó Zsolt Szilveszter

Szabó Zsolt Szilveszter

Szabó Zsolt Szilveszter a szombathelyi BDF-en végzett mozgókép- és médiakultúra szakon. 25 éve foglalkozik filmekkel. Specializációja a sci-fi, a szerzői filmek, a zsánermozik szerzői változatai és a bizarr műfajkevercsek. Szívesen bíbelődik rebellis, besorolhatatlan alkotók műveivel. Kinematográfus istensége Tarkovszkij és nagyra tartja Enyedi Ildikó művészetét.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés