Hírek

Húsos szendvics – Szörnyeteg: A Jeffrey Dahmer-sztori előzetes

Evan Peters hátborzongatóan mutat Ryan Murphy legújabb minisorozatában. Itt a Jeffrey Dahmer-sztori első kedvcsinálója.

Ryan Murphy, akit legtöbben az Emmy-díjas American Horror Story és az American Crime Story executive producereként ismernek, most különösen kegyetlen bűntettekről készített sorozatot Ian Brennan-nel (Glee) kiegészülve. Szeptemberben érkezik ugyanis a Netflixre a Dahmer – Szörnyeteg: A Jeffrey Dahmer-sztori, amely Jeffrey Dahmer, a kegyetlen amerikai sorozatgyilkos igaz történetét meséli el – közölte a Slashfilm.

Dahmer tizenhét, főleg színesbőrű férfit és kiskorú fiút erőszakolt, kínzott, majd gyilkolt meg az 1978 és 1991 közötti aktív időszakában, miközben a wisconsini rendőrség képtelen volt elkapni

– írja a Variety. A címszereplőt Evan Peters alakítja, akit az American Horror Story szinte minden szezonjában láthattunk, de a Fox X-Men filmjeiben is feltűnt Higanyszálként.

Dahmer tetteiről és az igazságszolgáltatás tehetetlenségéről szól a Ryan Murphy legújabb dobása, melynek előzetese a Mindhunter ádáz gyilkosainak elvetemültségét idézi. Ez nem véletlen, hiszen a mini első epizódját az a Carl Franklin jegyzi, aki az atlantai gyerekgyilkosságokról szóló részeket rendezte a Mindhunter második évadjában. Ezekben is a fekete közösség volt éríntett, akiket cserben hagyott a rendőrség – mutat rá a Slashfilm.

Ezúttal azonban a kannibalizmus és a nekrofília is bejön a képbe, na meg egy húsos szendvics, amit Peters félelmetes gyilkosa akar rátukmálni a gyanakvó szomszéd nőre (Niecy Nash). A friss előzetesből kiderül az is, hogy nem Dahmer, hanem áldozatai szemszögéből követhetjük az eseményeket. A kedvcsináló egy feszült, erőszakos, de tanulságos sztorit ígér, ami biztosan lázba hozza majd a sorozatgyilkosos tartalmakért rajongókat.

A 10 epizódos minisorozat 2022. szeptember 21-én kerül fel a Netflix kínálatába.

Vida Benjámin Áron

Vida Benjámin nemzetközi tanulmányokat hallgat a Budapesti Corvinus Egyetemen. Filmes érdeklődése már gyerekkorára visszavezethető, tollat azonban egészen egyetemista koráig nem ragadott, így csak 2022-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez. Noha foglalkoztatják a társadalomkritikus szuperhősfilmek, a klasszikus gengszterfilmek és a sci-fik, mégis Stanley Kubrick és David Lynch alkotásai mozgatják meg leginkább a fantáziáját.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!