Hírek

Huszárik-filmek emlékvetítése a moszkvai Tretyakov Galériában

szinbadHalálának 35. évfordulója alkalmából Huszárik Zoltán filmjeiből kezdődik háromnapos vetítéssorozat szombaton a moszkvai Állami Tretyakov Galériában.

A retrospektív bemutatók sorát a Csontváry vetítése nyitja meg, amelynek díszvendége a címszerepet alakító Ichak Szami Finci bolgár színművész.

A program keretében az orosz főváros filmkedvelői a Balázs Béla-díjas és posztumusz Kossuth-díjas magyar rendező Játék, Groteszk, Amerigo Tot, Elégia, Capriccio, Tisztelet az öregasszonyoknak, A piacere és Szindbád (a képen) című alkotásával ismerkedhetnek meg. Bemutatják Viczkó Tibor és Müller János Huszárik Zoltán temetése című fotófilmjét is.

A vetítéssorozat, amely egyben a Tretyakov új filmévadjának nyitányát is jelenti, a moszkvai magyar és bolgár kulturális központ, valamint a képtár összefogásával jött létre.

Ugyancsak szombaton koncertezik Moszkvában Balázs János Liszt Ferenc-díjas zongoraművész a Suszev Építészettörténeti Múzeumban, ahol november végéig megtekinthető az augusztusban megnyílt Makovecz Imre életmű-kiállítás.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com