Hírek

Huszonnégy film bemutatóját tartják a 11. római filmfesztiválon

moonlightHuszonhat nemzet 44 filmjét mutatják be a 11. római filmfesztiválon, 24 alkotásnak a mustrán lesz a premierje – jelentette be pénteken Antonio Monda művészeti igazgató.

Az október 13. és 23. között zajló filmmustra programjában 11 alkotás versenyez a fődíjért, amelynek nyerteséről hagyományosan a közönség fog dönteni. A versenyfilmek között van Andrzej Wajda Powidoki (Emlékképek) című műve, Michele Placido 7 Minuti című alkotása, Barry Jenkins Moonlight című filmje, amely Monda szerint a mustra egyik legjobban várt alkotása.

„A filmek válogatásánál két feltételt tartottunk szem előtt, a különféleséget és a minőséget” – hangoztatta a művészeti igazgató.

A rendezvényen részt vesz mások mellett Tom Hanks, Meryl Streep, Juliette Binoche és Roberto Benigni, a rendezők közül Oliver Stone, Bernardo Bertolucci.

Tom Hanks életműdíjat vehet át a nyitónapon, és közönségtalálkozót is szerveznek vele, amelyen a fesztivál művészeti igazgatójával, Antonio Mondával beszélget pályafutásáról. A mustrán a színész 15 filmjét is levetítik retrospektív válogatás keretében.

A száz éve született Gregory Peck tiszteletére október 18-án a felújított Spanyol lépcsőnél felállítandó filmvásznon levetítik a Római vakáció című 1953-ban forgatott klasszikust.

Hirdetés

Hirdetés