Hírek

Halott hentesről szóló sorozatterv nyerte a Hypewriter fődíját

Andrew Hefler és Declan Hannigan pitchelnek

Kiosztották a díjakat az első Budapesten megrendezett nemzetközi televíziós pitchfórumon, a Hypewriteren. A fődíjat a The Butcher (A hentes) című sorozattervnek ítélték.

A versenyt június 26-án, kedden világhírű nemzetközi szaktekintélyek részvételével rendezték meg. A győztes alkotópáros projektjének pilotepizódját a Paprika Studios és az RTL Magyarország közreműködésével és finanszírozásában készítheti el – tehát a The Butcher megvalósul, és eljut a közönséghez is.

A Hypewriter felhívására kevesebb mint egy hónap alatt 28 országból 159 pályamű érkezett. A döntőbe nyolc, különféle műfajú sorozat ötlete jutott be: volt köztük párkapcsolati témájú dráma-komédia, politikai szatíra, noir és sorozatgyilkosos krimi is. A nyolc döntős – fiatal magyar és külföldi tehetségek – a kedd délelőtti eseményen mutatta be televízióssorozat-ötletét a nemzetközi televíziós szakemberekből álló zsűri előtt.

A Magyarországon élő alkotópáros, a Készhelyzet című tízrészes sorozat jegyzői, Andrew Hefler és Declan Hannigan sorozatterve, a The Butcher, azaz A hentes Karcsiról, a kisvárosi hentesről szól, aki a történet elején egy húsfagyasztóban leli halálát. A sorozat epizódjai visszatekintenek életére és tetteire, és bemutatják a város lakóit, akiknek egy közös vonásuk van:

mindannyian gyűlölték Karcsit.

A sorozat pilotepizódja az RTL Magyarország és a DRG televíziós forgalmazó támogatásával a kelet-közép-európai régió tíz országában jelen lévő, vezető produkciós vállalat, a Paprika Studios gyártásában készül el. Az elkészült alkotást az RTL Klub tűzi műsorra várhatóan 2019 elején.

Az erős mezőnyre való tekintettel a zsűri megosztott második helyen rangsorolta Koncz Teréz Bride to be Sure című sorozatötletét, illetve a Szlovákiából érkezett Michal Baláž The Ravens című tervét. A harmadik díjat Kofrán Gergely Hammer and Pickle című projektje nyerte. A fenti sorozattervek mind a Paprika Studios fejlesztési műhelyébe kerülnek,

azaz forgatókönyvírók és televíziós szakemberek segítik a tervek fejlődését.

Erdős Ákos, a Paprika Studios vezetője hangsúlyozta: a Hypewriter erőssége, hogy olyan szakmai szereplőket terelt össze, akik elkötelezettek a minőségi tartalomgyártás, illetve a tehetségek felkutatása és gondozása iránt.

A Hypewritert 2019-ben is megrendezik, a szervezők még több szakmai programot ígérnek.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com