Hírek

A büdös életben nem feledjük – Sorozatként folytatódik a Tudom, mit tettél tavaly nyáron

A Sikolyt már feltámasztotta az MTV, most egy másik tinihorror-franchise éled újjá az Amazon jóvoltából: I Know What You Did Last Summer.

A tinihorror-lázban égő kilencvenes évek egyik emblematikus, de legalábbis soha véget nem érő darabja volt a Tudom, mit tettél tavaly nyáron széria, amelyben felbukkant a korszak összes tinibálványa Sarah Michelle Gellartól Freddie Prinze Jr.-on át Jennifer Love Hewittig, hogy szembe nézzenek a rendkívül jó memóriával megáldott kampós pecással – és persze megbűnhődjenek mindazért, amit tavaly nyáron tettek.

Az Amazonnál most látták elérkezettnek az időt, hogy a huszonegyedik század szülöttjeit is emlékeztessék erre a csodára.

És hogy ezt mennyire komolyan gondolták, mi lenne jobb bizonyíték, mint hogy felbérelték a John Wick harmadik felvonását is jegyző Shay Hattent forgatókönyvírónak, az első epizód rendezői székébe pedig az éppen két Aquaman között lebegő James Want ültették. Nem rossz párosítás, ha valakik, ők ketten tudnak majd némi stílust adni egy jó kis esztelen tinisikoltozásnak.

Wan egyébként nem csak ebben a sorozatban érintett, hisz a Netflix The Magic Order című képregény-adaptációban is rendezőként vesz részt, úgyhogy biztos jót tesz neki a mágikus erővel rendelkező család világmegváltása és két vízi szuperhőstörténet között egy kis régimódi kaszabolás.

Avatar

Németh Barna

Németh Barnabás a Szegedi Tudományegyetemen végzett magyar szakon, jelenleg néhány könyvkiadónál dolgozik. Szabadidejében olvas és sorozatokkal foglalkozik, díjszezon idején pedig a díjszezonnal.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya