Hírek

I. világháborús filmet rendez Sam Mendes

Az 1917 Steven Spielberg produkciós cégénél készül, ez lesz Sam Mendes első forgatókönyve is egyben.

Jövő áprilisban kezdődhet az 1917 forgatása, a bemutatót 2019 decemberére tervezi a Universal – írja a Variety. A háborús film forgatókönyvét szintén Mendes írta, ez a rendező első forgatókönyve.

„A cégünk az első filmjétől fogva otthont biztosít Samnek” – mondta az Amblin Partners vezetője, Steven Spielberg. „Nagyon boldog vagyok, hogy visszatért hozzánk, ráadásul egy ennyire merész és ambiciózus új filmmel.”

Hogy a film pontosan miről fog szólni azon túl, hogy az I. világháború alatt játszódik, még nem tudni.

„Nagyon boldog vagyok, hogy újra az Amblinnal és Steven Spielberggel dolgozhatok. Több mint egy éve írom a forgatókönyvet, ezért izgatottan várom, hogy végre elkezdődhessen a forgatás” – nyilatkozta Mendes.

Sam Mendes utoljára két James Bond-filmet rendezett, a Skyfallt és a Spectre-t, az elmúlt években Londonban dolgozott színházakban.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja, a Papírfény rovat felelőse.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés