Hírek

Ian McKellen: Azért abuzáltak Kevin Spacey-ék, mert elfojtották a homoszexualitásukat

Az Oscar-jelölt brit színész először szólalt meg két korábbi kollégája, Kevin Spacey és Bryan Singer zaklatási ügyében.

Ian McKellen meglehetősen népszerűtlen nézőpontból vizsgálta meg Kevin Spacey és Bryan Singer ügyét a #QueerAF podcastnek adott interjújában. Karrierje során a két Oscar-díjas színésszel és a Bohém rapszódia rendezőjével is dolgozott már McKellen, de még nem kommentálta publikusan a két férfi zaklatási ügyét.

A legtöbben elzárkóztak ahelyett, hogy kibékültek volna magukkal” – kezdi nyilatkozatát Ian McKellen. „Ha képesek lettek volna megnyílni és elfogadni belső vágyaikat, akkor nem zaklattak volna másokat, ahogy az a vád szerint történt.

Spacey azután hozta a világ tudtára, hogy meleg, miután Anthony Rapp, a Star Trek: Discovery színésze zaklatással vádolta meg. Az adás során arról is kérdezték A Gyűrűk Ura és az Érzelmek tengerében színészikonját, vajon van-e visszaút a nyilvánosságba és jövője a szakmájukban Spacey-éknek.

Kevin Spacey több mint egy éve parkolópályán van.

Úgy gondolom, hogy ez a közönségen múlik. Szeretnél látni olyan filmet, amiben zaklatással vádolt színész játszik? Egyáltalán szeretnéd valaha újra látni ezeket az embereket? Ha a válaszod nem, egyszerűen ne vegyél jegyet vagy kapcsold ki a tévéd. De lehet, hogy vannak olyanok, akiknek ez nem számít” – válaszolta a színész.

Ian McKellen régóta nyíltan vállalja homoszexualitását, aktivista tevékenységével rengeteget tett a meleg jogokért és a homoszexualitás elfogadásáért a színészi szakmán belül.

Avatar

Papp Atilla

Papp Atilla a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán végzett, 2018 óta tagja a Filmtekercsnek. Akut celluloidfüggő, a százmilliós blockbustertől a filléres kísérleti filmig minden érdekli.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya