Hírek

Idegeken zongorázó előzetesen a The Mountain

Előzetes érkezett a The Mountainhez, Rick Alverson drámájához, amely az 1950-es évek amerikai elmegyógyintézeteibe kalauzolja a nézőt.

A lobotómiára nagyon sokáig a mentális bajok elleni csodaeljárásként tekintettek. A műtét pártfogói úgy vélték, elég a homloklebenyt (vagy a benne lévő idegeket) bemetszeni vagy teljesen eltávolítani, és ez mindenféle devianciát gyógyít: skizofréniát, homoszexualitást, depressziót, agressziót. Az már csak járulékos kárnak számított, hogy a páciens problémájával együtt általában szellemi képességeinek jelentős hányada is távozott. Ez az eljárás központi témája a The Mountainnek.

Rick Alverson drámájában Jeff Goldblum Wallace Fiennes szerepét ölti magára, egy orvosét, aki lobotómiával házal (a neve egyébként nagyon emlékeztet Walter Freemanére, aki a lobotómia úttörőjének számított). Wallace társa, egy zárkózott fiatal, Andy (őt Tye Sheridan alakítja), aki az orvos asszisztenseként és fotósaként dolgozik. Azonban az útjuk során egyre több kétség merül fel az eljárást illetően, és az sem segít a helyzeten, hogy lassan szimpatizálni kezd a betegekkel. Az előzetes alapján idegtépő, kényelmetlen élmények várnak erre a párosra az elmegyógyintézet falai között.

A The Mountain 2019. július 26-án érkezik a mozikba, további szerepekben Hannah Gross, Denis Lavant és Udo Kier látható.

Vida László

Vida László

Vida László a Debreceni Egyetem kommunikáció- és médiatudományi szakának újságíró specializációján végzett. Szakterülete a sci-fi, a fantasy, a képregényfilmek és bármi, aminek videojátékokhoz van köze.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Video

Kik a legújabb szereplők a streamingpiacon és vajon melyiküké a jövő? A VLOGtekercs második adásában folytatjuk a seregszemlét és egy kis jövendölgetéssel is készültünk!

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya

A videó Tóth Nándor Tamás cikke alapján készült.

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..