Hírek

Idén átlépi a 200 milliárd forintot a magyar filmipar költése

2021-ben rekordévet zár a magyar filmipar.

Az NFI tájékoztatása szerint 2021-ben sikerült tovább növelni a magyar filmipar volumenét: míg 2019-ben a közvetlen filmgyártásra nyilvántartásba vett összeg meghaladta a 164,4 milliárd forintot, idén várhatóan már átlépi a 200 milliárdot. Ezzel idén rekordévet fog zárni a magyar filmipar a Nemzeti Filmirodához beérkezett előzetes regisztrációk alapján – közölte a Nemzeti Filmintézet.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

Magyarországon évente átlagosan 300 filmes produkció gyártását regisztrálják és az összköltés 2016-ban lépte át először a 100 milliárd forintot. A növekvő tendencia azóta is folyamatos. „A fejlődés motorja a nagyköltségvetésű, nemzetközi filmek gyártása, amiket a világszerte elismert magyar filmes tradíció, a csodálatos helyszínek, a legmodernebb stúdiók, a naprakész szaktudás és a filmes adókedvezmény csábít Budapestre” – mondta Káel Csaba, a mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos, az NFI igazgatóságának elnöke az MTI-hez eljuttatott közelményben. A kormánybiztos kiemelte a modern stúdiók, a forgatási helyszínek, a filmes adókedvezmények és a szektorban dolgozó közel 20 ezer szakember tudásának fontosságát.

Címkék

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

MTI

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!