Hírek

Idén családiasabb kiadásban érkezik a Primanima

Idén október 20. és 24. között, Primanima Mini néven kerül megrendezésre a Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Filmfesztivál. Az esemény során a szervezők bepótolják a tavaly elmaradt vetítéseket, és idén is igyekeznek betekintést nyújtani a kortárs animáció javába. 

A Budaörsön megtartandó eseményen hazai és nemzetközi fiatal animációs alkotók rövidfilmjeit vetítik (diák-,diploma- és elsőfilm kategóriákban), melyek között megtalálhatóak lesznek majd animációs dokumentumfilmek is. A felnőtt program mellett a kicsiket és a családosokat mesefilm vetítések, animációs játszóház várja. Lesz Primanima Teen, vagyis kifejezetten tinédzsereket érintő filmek vetítése, melyet segítő beszélgetés követi majd a program védnökével, Peer Krisztina szakpszichológussal. De ahogy mindig, idén is lesznek szakmai kerekasztalbeszélgetések és  közönségtalálkozók is.

A vasárnapi családi nyílt napon bemutatják a Budaörsi Animációs Bázis és Kreatív Tér, vagyis a BABtér életét. A gyerekek az animációs és grafikai játszóházban tanulhatnak kreatív trükköket, a felnőttek pedig bepillanthatnak a BABtér működésébe, illetve a diákok alkotásait is megtekinthetik. Bemutatkozik a nagyközönségnek a Primanima Print House is, ahol a sokszorosított grafika hagyományos és kortárs művészeti technikáit lehet megismerni és elsajátítatni.

A fesztiválozók biztonsága érdekében idén nem lehet majd bérletet váltani, minden vetítésre külön-külön kell majd regisztrálni és jegyet vásárolni. A filmeket magyar felirattal vetítik,  jegyek a Tixa oldalán kaphatók.

(Forrás: Primanima)

Incze Kata

Incze Kata 2018-ban végzett a kolozsvári Sapientia filmkészítés szakán, mester tanulmányait is ott folytatta. Jelenleg diplomafilmjét készíti, rendezőasszisztensként dolgozik és rendszeresen publikál a Filmtetten is. Szereti a hollywoodi reneszánszt, az amerikai független filmeket és mindent, amiben sokat beszélnek és mégis izgalmas.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés