Hírek

Idén elmarad a miskolci CineFest is

A 17. CineFest, az egyik legrangosabb hazai filmes mustra jövő év szeptemberében kerül megrendezésre.

A szervezők arról tájékoztatták az MTI-t, hogy 2021 szeptemberében rendezik meg a 17. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivált.

Mint írják, tekintettel arra,

hogy a világjárvány miatt az év legjelentősebb filmfesztiváljai (Cannes, Karlovy Vary, Locarno, Montreal) elmaradtak,

valamint nemzetközi és hazai szinten a filmforgatások is leálltak, és az elkészült alkotások jelentős részének bemutatóit elhalasztották, a CineFest szervezői is meghozták a kényszerű döntést: az idén esedékes filmfesztivált 2021. szeptember 10. és 18. között rendezik meg.

A döntést az is befolyásolta, hogy a jelenlegi helyzetben még fennálló utazási korlátozások miatt lehetetlenné vált megszervezni az alkotók, vendégek meghívását – áll a közleményben.

Mint kiemelik, noha a CineFest idén hagyományos formájában elmarad, a szervezők folyamatosan dolgoznak azon, hogy a szeptemberi hónap ne múljon el Miskolcon filmes események nélkül. A CineFest Special részleteiről a későbbiekben adnak tájékoztatást.

Addig is – a korábbi évekkel kapcsolatban és friss információk reményében is – érdemes folyamatosan figyelni a fesztivál honlapját.

Szabó Zsolt Szilveszter

Szabó Zsolt Szilveszter a szombathelyi BDF-en végzett mozgókép- és médiakultúra szakon. 25 éve foglalkozik filmekkel. Specializációja a sci-fi, a szerzői filmek, a zsánermozik szerzői változatai és a bizarr műfajkevercsek. Szívesen bíbelődik rebellis, besorolhatatlan alkotók műveivel. Kinematográfus istensége Tarkovszkij és nagyra tartja Enyedi Ildikó művészetét.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés