Hírek

Idén is van Török Filmhét a Sugár moziban

Idén november 5 és 9 között kerül megrendezésre a Török Filmhét Budapesten. A török kultúra és filmművészet iránt érdeklődők hat kortárs filmet nézhetnek meg a Sugár Moziban.

A Török Filmhét megrendezésének célja, hogy a magyar mozikedvelők találkozhassanak a török játékfilmgyártás kiemelkedő darabjaival. Ennek megfelelően széles a műfaji paletta, a válogatásban vígjátékok, drámák, romantikus és családi film is szerepel. Az immár negyedik alkalommal megrendezett esemény programja csütörtökön a Bajnokunk (Ahmet Katiksiz) című filmmel vette kezdetét. Pénteken A hetes cella csodája (Mehmet Ada Öztekin) című drámát láthatta a közönség. A filmhét hétvégi programjában A falunk dala (Tugce Soysop) című családi film, illetve az Útitársam (Bedran Güzel) című vígjáték szerepel. Hétfőn az Omar és mi (Maryna Gorbach Er, Mehmet Bahadir Er) című drámát mutatják be, kedden pedig a Zöldalma (Yilmaz Erdogan) című romantikus vígjáték lesz látható.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

A fesztivál szervezői kiemelik, hogy napjainkban a török filmsorozatgyártás rekordokat dönt, a nézők a világ minden pontján nagy izgalommal várják az újabb fejezeteket. A program a Török Kulturális és Turisztikai Minisztérium, valamint a Mozi Igazgatóság támogatásával valósul meg, a Budapest Yunus Emre Intézet és a Sugár Mozi együttműködésével.

Részletes információk itt érhetők el.

Incze Kata

Incze Kata 2018-ban végzett a kolozsvári Sapientia filmkészítés szakán, mester tanulmányait is ott folytatta. Jelenleg diplomafilmjét készíti, rendezőasszisztensként dolgozik és rendszeresen publikál a Filmtetten is. Szereti a hollywoodi reneszánszt, az amerikai független filmeket és mindent, amiben sokat beszélnek és mégis izgalmas.

MTI

Podcast

Hirdetés

Hirdetés