Hírek

Idén is támogatja a Médiatanács a Magyar Speciális Független Filmszemlét

Idén is félmillió forinttal járul hozzá a Médiatanács a Magyar Speciális Független Filmszemle nagydíjához, a testület ezen kívül előzetes korhatár-besorolásról és rádiós eljárásokról is döntött legutóbbi ülésén.

A tavalyi támogatás után a médiatanács idén is hozzájárul félmillió forinttal a Magyar Speciális Független Filmszemle nagydíjához. A Magyar Speciális Mozgókép Egyesület által harmadszorra megrendezett szemlére értelmi fogyatékossággal, autizmussal élő alkotók és szociális területen dolgozók filmjeit, továbbá sérült emberek életét bemutató alkotásokat lehet nevezni. Az eseményt október 26-27. rendezik Budapesten, a szervezők szeptember 17-ig várják a pályaműveket – írták.

Az AMC Networks Central Europe Kft. hat film korhatár-besorolásában kért megerősítést a médiatanácstól. A szolgáltató szerint a St. Trinian’s – Nem apácazárda, a Ping-Pong – Az ököl színre lép, az Oroszország ház és a Vasmajom című filmek 12 éven aluliaknak nem ajánlottak, míg a Rampart és a Vasmajom a 16 éves kor alatt nem ajánlott kategóriába tartozik. A tanács egy pontban hozott eltérő döntést: a Ping-Pong című akcióvígjátékot magasabb kategóriába sorolta, így annak is tizenhatos karikával kell majd megjelennie este kilenc és hajnali öt óra között.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com