Hírek

Shyamalan öregedésre ítél – Idő előzetes

Júliusban érkezik a mozikba a vegyesvágott filmjeiről ismert M. Night Shyamalan vadonatúj alkotása. Vajon az Idő (Old) című horror is a csalódásainak listáját bővíti, vagy már feleslegesek az elvárások?

Több család tervez kirándulást egy festői partszakaszhoz, ahol valóra válik legszörnyűbb rémálmuk. A gyerekek egyik óráról a másikra kicsiből fiatal felnőttekké válnak – és úgy tűnik, senki sem menekül, sem a nyaralóövezetből, sem az idő vasfoga elől.

M. Night Shyamalan újabb ötletes és iszonytató koncepcióval tér vissza a mozivásznakra. A Széttörve és az Üveg után, mellyel lezárta A sebezhetetlennel indított trilógiáját, csak félig sikerül megváltania magát a közönség szemében. Shyamalan sokáig halmozott kudarcot kudarcra, és az Idő előzetese sem feltétlenül kecsegtet sok jóval, főleg ami az alakításokat illeti. Még simán lehet belőle egy Az eseményhez hasonló közröhej, ha a gyerekszereplőket rosszul, hiteltelenül vagy egyenesen nevetségesen játsszák a huszonéves színészek.

Shyamalan azonban tud meglepetéseket okozni, és a hátborzongató alapötlet mégiscsak tartogathat izgalmakat egy nyári moziestére.

A filmben olyan színészek szerepelnek majd, mint Gael García Bernal, Vicky Krieps, Rufus Sewell, Alex Wolff, Eliza Scanlen, Thomasin McKenzie, Ken Leung és Embeth Davidtz. Az Idő magyar bemutatója július 29-re esik.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés