Hírek

Idris Elba is csatlakozott a Macskák filmadaptációjához

Minden idők legsikeresebb musicalje nagyívű filmes feldolgozást kap, melynek színészgárdája tömve lesz nagy nevekkel.

Idris Elba A dzsungel könyve Sir Kánja után rövid időn belül másodszor formálhat meg macskafélét. A Golden Globe-díjas színész ugyanis csatlakozott Andrew Lloyd Webber Macskák című ünnepelt musicaljének filmes adaptációjához. A filmet A király beszéde Oscar-díjas rendezője, Tom Hooper dirigálja majd, aki a három Oscar-díjas A nyomorultakkal már alkotott nagyot a műfajban.

Idris Elba mellett Ian McKellen, Taylor Swift, Jennifer Hudson és James Corden fakad majd dalra. A Universal a következő nagy dobásának szánja a filmet, melynek premier dátumát jövő decemberre tűzték ki.

A Macskák egyik legtöbbet játszott musicaldarabja a Broadway és a West End történetének. A színdarab a New London Theaterben debütált 1981-ben, ahol rekordot jelentő 21 évig maradt műsoron. A tengerentúli változatot 1983-ban állították színpadra a Broadwayen, mellyel az alkotók 7 Tony-díjat vihettek haza, köztük a legjobb musicalnek járó szobrot. New Yorkban az előadás 18 éven keresztül futott.

Idris Elba jelenleg az első Halálos iramban spin-offot forgatja: a Hobbs & Shaw főgonoszaként jövő augusztusban láthatjuk viszont a nagyvásznon. Emellett a sorozatszcénában is aktív, a Netflix Turn Up Charlie című vígjáték szériájában és a BBC sikersorozatának címszerepében, a Luther új évadában is szerepel majd.

Papp Atilla

Papp Atilla a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán végzett, 2018 óta tagja a Filmtekercsnek. Akut celluloidfüggő, a százmilliós blockbustertől a filléres kísérleti filmig minden érdekli.