Hírek

Idris Elba is megrendezi első filmjét

idriselba A filmes világ sosem arról volt híres, hogy valaki beragad egy alkotói szerepbe, így a hír, hogy egy újabb tehetséges színész áll a kamera másik oldalára, nem meglepő. Ezúttal a Golden Globe-díjas Idris Elba rendezi meg első nagyjátékfilmjét, amely a Yardie címet viseli – írja a collider.com.

A többszörösen Golden Globe-díjra jelölt (ebből egyszer nyert a Lutherben nyújtott alakításáért) és az Oscar-díjról idén méltatlanul mellőzött alkotó oly sok színésztársát követően elkészíti saját rendezését. Sőt, a forgatás a hírek szerint már idén meg is kezdődhet. Elba adaptációja Victor Headley a filmmel azonos című regényén alapul, melyet az a Brock Norman Brock dolgozott át forgatókönyvvé, akinek a különös és nagyon egyedi Bronson című film megírását köszönhetjük.

Az eredeti történet egy D nevű férfiról szól, aki drogot szállít Jamaicából Londonba. Egy nap azonban megunja addigi életét, kilép az őt korlátozó kötelékből, és eltűnik egy kiló kokainnal. Mondani se kell, hogy ilyen berkekben nem így mennek a dolgok. Könyörtelen üldözői mindent elkövetnek, hogy rá és az anyagra találjanak. A story tehát egy pörgős és izgalmas menekülős thrillernek tűnik elsőre, de ki tudja, mit visz majd bele az eddig színészként jeleskedő Idris Elba.

Több információ egyelőre nincsen a projektről, még azt sem tudni, Elba játszik-e saját filmjében, ami valljuk be, eléggé új dolog lenne, hiszen sok színész-rendező szereti magát irányítani a főszerepben.

A színészt egyébként legutóbb A dzsungel könyve és a Szenilla nyomában című filmekben hallhattuk (már ha feliratosan vagy szimplán eredeti nyelven néztük a filmet), illetve a Bastille Day és az A Hundred Streets képsorain láthattuk.

Azt meg kell hagyni, hogy a színész koránt sem piheni ki a sűrű éveket, hiszen csak idén két filmje is már a forgatásnál jár (Thor: Ragnarok és A sötét torony), míg másik négy az elő- illetve utómunkálatoknál tart. Ha ehhez pedig hozzáadjuk a saját rendezést is, az biztos, hogy egy ideig el lesz foglalva Idris Elba. Azért reméljük mindez nem szól közbe a James Bond szerepbe, már ha van Isten és végül őt választják ki.*

*ez egy személyes vélemény, nem tükrözi az egész szerkesztőséget

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Horrort nem néz, mert fél tőlük.

Hirdetés

Hirdetés