Hírek

Idris Elba kézbe vette A párizsi Notre-Dame történetét

Victor Hugo A párizsi Notre-Dame című klasszikusa Idris Elba kezébe került, aki a regény adaptációjának rendezője, főszereplője és zeneszerzője lesz. 

A számos adaptációt megélt Victor Hugo regényének talán legérdekesebb verziója következik Idris Elba rendezésével és főszereplésével.

Idris Elba (Thor: Ragnarök, A setét torony, A forradalom napján) Quasimodót, a púpos toronyőrt fogja játszani, aki a párizsi Notre-Dame harangozója Victor Hugo regényében. Michael Mitnick lesz a forgatókönyvíró.

Idris Elba, bár főleg színészként ismert, már rendezett korábban is. A Yardie című filmjét, ami Victor Headley regényének adaptációja, című krimijét a Sundance-en és a Berlinalén is bemutatták. A Netflixen pedig a Turn Up Charlie című sorozattal fog bemutatkozni.

Ezúttal Victor Hugo klasszikusa kapcsán  Idris Elba az összes szenvedélyének hódolhat: zenészként, színészként és rendezőként is kifejezheti magát.

Kíváncsian várjuk az eredményt.

Keller Mirella

Keller Mirella

Keller Mirella az ELTE Filmelmélet és filmtörténet, illetve Magyar nyelv és irodalom szakán végzett. Jelenleg a Nyelvtudományi Doktori Iskola hallgatója. 2008 óta publikál filmes cikkeket. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja. kellermirella@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya