Hírek

Ifjúsági horror-adaptációban Cate Blanchett és Jack Black

Golden Globe 2014 – Cate Blanchette

John Bellairs The House With a Clock in Its Walls című 73-as könyvéből rendez filmadaptációt Eli Roth. A leginkább gyerekeknek szánt horror elemekkel fűszerezett kalandtörténet feldolgozásában láthatjuk majd Jack Black-et és nagy valószínűséggel Cate Blanchett-et is – írja a Variety.

A The House With a Clock in Its Walls egy gótikus horror regény gyerek célközönséggel. Ez John Bellairs legelső Lewis Barnavelt regénye, melyet megannyi követett az évek során. A hirtelen megárvult 10 éves kisfiú, Lewis történetébe akkor kapcsolódik be az olvasó, amikor szülei halálát követően titokzatos nagybácsikájához kerül Michigan-be. Jack Black alakítja majd a nagybácsit, akiről kiderül, hogy egy közepesen tehetséges és átlagos képességekkel bíró warlock. Cate Blanchett pedig a szomszédban élő jóval hatalmasabb jó boszorkány szerepébe bújhat.

A kis Lewis kalandjai élők és holtak, evilág és túlvilág között zajlanak, miközben megpróbálja megtartani barátságát az egyik helyi fiúval. Az eredeti regényt Edward Gorey illusztrálta, gyönyörű és egyben félelmetes képeket kölcsönözve az amúgy is misztikus horror storynak.

Remélhetőleg a hibátlan látványvilág a filmvásznon is megmarad. A forgatókönyvet egyébként Bellairs regénye alapján Eric Kripke írja, akitől koránt sem áll távol a film műfaja. Kripke az elmúlt években az Odaát című sorozaton dolgozott, de nagy szerepe volt a Timeless és a Revolution című sorozatokban is. Továbbá a Boogeyman szériából is kivette a részét íróként.

A kezdő csapat tehát összeállt, nekünk pedig első ránézésre egy szavunk se lehet. Erős alapanyag, jó színészekkel és a horror műfaját kicsit más szemszögbe állító felhanggal.

Cate Blanchett legutóbb Terence Malick Song To Song című filmjében szerepelt, legközelebb pedig a Thor: Ragnarök-ben (előzetes) láthatjuk. Jövőre kerül mozikba a női Ocean’s film is, az Ocean’s Eight, illetve egy újabb Dzsungel könyve feldolgozás, amelyben Kaa hangját szolgáltatja majd a színésznő.

Jack Black legutóbb Po-t szinkronizálta a Kung Fu Panda 3-ban, illetve idén mutatták be a The Polka King című életrajzi filmjét is. 3 filmje pedig már az utómunkálatoknál jár, így nyugodtan kijelenthetjük, hogy ő sem pihenéssel tölti a napjait.

Hogy a két színész mikor is kezdi meg a közös munkát, illetve, hogy mikorra is tűzték ki a film premierdátumát, azt egyelőre nem tudni.

Avatar

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A sorozatok lényege, hogy nincs meghatározott végük… Ezzel vitatkoznánk!

A 2010-es évektől folyamatosan nő a televíziós és streaming sorozatok száma, köztük pedig az előre meghatározott véggel rendelkező egyévados szériák, vagyis a minisorozatok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Nem tudod mi a különbség antológia-, mini- és limitált széria között? Akkor ez a te videód!

A VLOGtekercs stábja ebben a hónapban a minisorozatok formai jegyeit és történelmét járja körbe. Számos ismert és kevésbé ismert sorozatpéldával azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy miért éri meg a nézőnek minisorozatot nézni és milyen előnyei származhatnak az alkotónak a minisorozat formátumból.

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor

Vágó: Énekes Gábor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya