Hírek

Magyar koprodukció versenyez a Locarnói Filmfesztiválon

A 75. Locarnói Filmfesztiválon versenybe került az Így ért véget a nyár (Tako se je koncalo / That’s How the Summer Ended) című szlovén-magyar-olasz koprodukcióban készült kisfilm, melynek rendezője Matjaz Ivanisi.

A film hivatalos szinopszisa szerint nyár végén, miközben az égen egy légi bemutató előkészületei zajlanak, egy férfi és egy nő a folyópartra megy, hogy megszemléljék a legendás műrepülő pilóta edzését. De nem ez lesz a nap eseménye számukra.

A film producerei Jozko Rutar és Miha Cernec (Staragara), koproducere Muhi András (FocusFox). Muhi Andrásnak ez a harmadik koprodukciója a Jozko Rutar – Miha Cernec tandemmel. Az eddigi filmjeik: I Know (kisfilm, 2008, rendezője Jan Cvitkovic) és Archeo (játékfilm, 2010, rendezője szintén Jan Cvitkovic).

Muhi Andrásnak több filmje szerepelt már Locarnóban, többek közt a Fliegauf Bence rendezte Tejút és Enyedi Ildikó kisjátékfilmje, az Első szerelem.

Az Így ért véget a nyár rendezője, Matjaž Ivanišin 1981-ben született Mariborban. 2000-ben kezdte meg tanulmányait Ljubljanában, a Színház-, Rádió-, Film- és Televíziós Akadémián, televízió- és filmrendező szakon. A diploma megszerzése óta szabadúszó filmrendezőként dolgozik. Filmjeit olyan filmfesztiválokon mutatták be, mint a FID Marseille, Locarno, Tribeca és Rotterdam, valamint meghívták a vezető modern művészeti múzeumok filmes programjaiba, mint például a Pompidou Központ, a MoMA és az ICA London.

A kisfilm a Staragara és a Focusfox koprodukciójában készült.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com