Hírek

Így fest Brendan Gleeson Donald Trumpként

A The Comey Rule című sorozat első ízelítőjében megpillanthatjuk az Erőszakik és a Harry Potter-filmek sztárját, Brendan Gleesont, hogy alakítja az Egyesült Államok jelenlegi elnökét.

Ha látta már valaki a Saturday Night Live paródiáját Donald Trumpról – Alec Baldwin alakításában – joggal félhetett, hogy valami hasonlóan eltúlzott reprezentációt láthatunk a jelenleg trónoló amerikai elnökről a Showtime új sorozata esetében. Ám mikor bejelentették, hogy Trumpot az ír nagyágyú, Brendan Gleeson fogja alakítani, több fokkal vált érdekesebbé a projekt.

A The Comey Rule egy amerikai jogász és egykori FBI-igazgató, James Comey memoárja alapján készült. Comey-t még Barack Obama elnök nevezte ki 2013-ban a Szövetségi Nyomozó Iroda élére, Donald Trump azonban elég hamar menesztette – arra hivatkozott, hogy nem volt elég hűséges hozzá.

Jeff Daniels alakítja James Comey-t, ám szegényt feltehetően beárnyékolja majd Gleeson játéka, akinek úgy tűnik, sikerülni fog a lehetetlen: a rajzfilmszerű elnököt lehozza a földre.

Az előzetesben alig látjuk az arcát, de a valós személy hangjának utánzása kiváló.

A Showtime szeptember 27-én és 28-án mutatja be a négyrészes minisorozat két-két részét.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.