Hírek

Így fog kinézni David Fincher új filmje, a Mank

2014 óta várat magára David Fincher, de úgy tűnik, idén visszatér egy nagyjátékfilmmel, ami ráadásul elég ambiciózus témáját tekintve: a Mank a legendás Aranypolgár című film elkészültének állít emléket.

David Fincher jócskán tett le filmeket az asztalra, többek között A harcosok klubja, A közösségi háló, A tetovált lány és 2014-es Holtodiglan filmek megrendezését köszönhetjük neki. Azóta szoros munkakapcsolatba került a Netflixszel, több filmnek is producere és társkészítője volt (Kártyavár, Mindhunter, Love, Death & Robots). Így aztán nem meglepő, hogy nagyjátékfilmes visszatérésének is a Netflix streaming csatornáján lesz a premierje.

Az új filmje, a Mank az Aranypolgár társírójának, Herman J. Mankiewicznak az életrajzát fogja bemutatni.

A Mank első filmképei az Aranypolgár mozibemutatójának 79. évfordulóján lett megosztva. Fincher ért hozzá, hogyan tisztelegjen a filmes és a személyes történelem előtt. A Mank forgatókönyvét ugyanis a 2003-ban elhunyt édesapja, Howard Fincher írta. S most, hét évvel később, David Fincher megrendezi Hollywood aranykorának egyik legjelentősebb forgatókönyvírójának történetét.

Mankiewicz szerepében Gary Oldman lesz látható.

Az első képeken is őt látjuk, ahogy elsétál a filmbeli film helyszínéről. Ráadásul Fincher ezt  jelenetet a Kemper Campbell farmon, Kaliforniában vette fel, vagyis pontosan ott, ahol Mankiewicz a legendás film forgatókönyvén dolgozott. A Mankban feltűnik még Lily Collins (mint Rita Alexander), Tom Burkes (mint Orson Welles), Tuppence Middleton és Charles Dance.

Amíg a Mank premierjére várunk, érdemes megnézni a Netflixen Orson Welles posztumusz filmjét, a The Other Side of the Windet és a róla készült dokumentumfilmet, a They’ll Love Me When I’m Deadet.

Keller Mirella

Keller Mirella az ELTE Filmelmélet és filmtörténet, illetve Magyar nyelv és irodalom szakán végzett. Jelenleg a Nyelvtudományi Doktori Iskola PhD-hallgatója. 2008 óta publikál filmes cikkeket, 2010 óta a Filmtekercs.hu szerzője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com