Hírek

Így harcol Matthew McConaughey a szabadságért

harc a szabadsagert poster Újabb előzetest kapott a júliusban mozikba kerülő Free State of Jones című amerikai háborús dráma. A főszerepben az ismét kiemelkedőnek ígérkező Matthew McConaughey.

A magyarul Harc a szabadságért címen futó alkotást Gary Ross írta és rendezte, akit korábban négy Oscar-díjra is jelöltek a Segítség, felnőttem, a Dave és a Vágta című korábbi filmekért. Legutóbbi rendezése, Az éhezők viadala első része pedig 2012-ben került a mozikba. Ross ezúttal megtörtént eset alapján készít polgárháborús drámát, amely a Mississippi állambeli Jones Countyban játszódik.

A történet alapján Newton Knight (McConaughey) az 1860-as évek második felében, a polgárháború borzalmait már megjárva kisebb sereget toboroz helyi farmerekből és rabszolgákból, hogy a konföderációs csapatok ellen harcoljanak Jones Countyban. Knight a polgárháborút követően egy feketékből és fehérekből vegyesen felépített közösséget vezet, amely az akkori délen igen csak különlegesnek számított.

A főszereplő McCanoughey mellett látjuk még Keri Russelt, Gugu Mbatha-Rawt, Mahershala Alit és Sean Bridgerst.

Az előzetes hangulatos ugyan, szép táj, korhű jelmezek és a színészi játékra sem lesz vélhetően panaszunk, mégis kissé már-láttuk-mindezt érzetünk támad a bő egy perc folyamán. De ne legyen igazam és hozzon valami újat, valami teljesen mást ez a film!

A Harc a szabadságért (Free State of Jones) július 14-én érkezik a magyar mozikba.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Horrort nem néz, mert fél tőlük.

Hirdetés

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés