Hírek

Így indul az HBO éve: íme a januári kínálat

Jules is visszatér januárban az Eufória új különkiadásában

Több kisképernyős premierrel, ígéretes sorozattal és izgalmas folytatással indítja 2021-et az HBO. Összeszedtük a csatorna januári felhozatalának krémjét.

Ha nem is indít olyan intenzíven az HBO, mint azt teszi a Netflix, azért így is lesz mit nézni a csatornán és a netes platformján is. Lássuk, miből válogathatunk januárban!

 

Eufória különkiadás 2. rész

Amíg tűkön ülve várjuk az Eufória hivatalos 2. évadát, addig a készítők két extra epizóddal örvendeztettek meg minket. Az Eufória különkiadás első részében Rue-t láthattuk, ahogy számot vet az évével az ünnepeket alatt. A 2. rész ezzel szemben Jules karakterét követi majd, hasonlóan bemutatva, ő hogyan is összegzi az általunk is látott korábbi évet. Ezt az epizódot is a sorozatért felelős Sam Levinson rendezte és január 25-től láthatjuk is a végeredményt.

 

C.B. Strike: Lethal White

Talán nem mindenki tudja, de J.K. Rowlingnak van egy tuti krimisorozata is egy Cormoran Strike nevű magánnyomozóval és helyettesével, Robinnal. A Strike regényekből ráadásul igen csak jó feldolgozások születtek eddig is: most pedig a legújabb, negyedik darab kerül terítékre. A főszereplőt Tom Burke alakítja, míg társát Holliday Grainger formálja meg Tom Edge alkotásában. A sorozat legújabb évada négy részben dolgozza fel az új könyvet január 21-től. Az HBO minden héten egy-egy új epizóddal várja majd a nézőket.

Ez bűn

A Ki vagy, Doki? két alkotója, Peter Hoar és Russell T. Davies ismét közös projektbe fogtak bele: előbbi rendezte, utóbbi pedig írta az öt részes Ez bűn című drámasorozatot. A javarészt kezdő színészekkel készült alkotás négy jó barát egy évtizeden át futó kapcsolatát és életét mutatja be az AIDS köztudatba robbanásának idején. A sorozat várhatóan január 23-tól lesz elérhető teljes egészében, noha a premierdátum még változhat.

Tiger

Ha golf, akkor Tiger Woods. A sportlegenda most saját dokumentumfilmet kapott, amelyet Matthew Hamachek és Matthew Heineman párosa rendezett. Az alkotás Woods szakmai és személyes életébe is bepillantást enged, nem kerülve el az ikon számos botrányát sem. A filmet január 11-től láthatjuk majd az HBO GO-n.

A boszorkányok elveszett könyve (2. évad)

A 2018-as bemutatkozása után folytatódik a legújabb mágikus történet, ami boszikkal operál. Deborah Harkness Mindenszentek-trilógiájának adaptációja most új évaddal jelentkezik. A Matthew Goode és Teresa Palmer főszereplésével készült fantasy folytatása január 8-tól válik elérhetővé. Az összes epizód egyszerre kerül a kínálatba.

 

De új évaddal jelentkezik többek között A varázslók, a Batwoman, a Spencer és a Legacies – A sötétség öröksége is. Premierezik továbbá a kisképernyőn az Álom doktor, az Árva Brooklyn, a Richard Jewell balladája, A hazugság művészete, illetve Ragadozó madarak is. Ezek mellett folytatódik a 30 ezüst című izgalmas spanyol sorozat, valamint Az ifjú Sheldon is. Lesz tehát januárban is mit nézni az HBO különböző platformjain.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya