Hírek

Így kell mangát adaptálni? – Bíztató a One Piece sorozat újabb előzetese

Forrás: Netflix

Eiichiro Oda ikonikus mangájából most a Netflix készített élőszereplős sorozatot. Az előzetesek alapján pedig egészen hiteles lesz a One Piece!

Amerikai és japán koprodukcióban készült el a Netflix újabb nyári nagy dobása, a One Piece adaptációja. A Monkey D. Luffy és kalózcsapata köré épülő fantasztikus világ és eszement kalandok most élőszereplős formában elevenednek meg a rajongók előtt.

Az Eiichiro Oda írta és illusztrálta 1997 óta több száz kiadványt megérő manga sorozatnak 1999 óta animációs feldolgozása is fut. Most ezen történetekből láthatunk friss adaptációt a streaming platformon.

Sőt, 2009-ben egészestés animációs film is készült a mangából: ez volt a One Piece: Erős világ, amely hozzánk az Anilogue révén jutott anno el.

Az új sorozat főszerepében Iñaki Godoy-t találjuk, aki különböző kihívásokon át törekszik arra, hogy ő legyen a következő Kalóz Király. A végtelenül látványos, színkavalkáddal és őrült karakterekkel teli világban olyan színészek állnak majd Godoy oldalán, mint Mackenyu, Emily Rudd, Jacob Gibson Romero és Taz Skylar.

A nyolc részes sorozat első két epizódját az a Marc Jobst készítette, aki korábban olyan produkcióknak rendezett mint a Witcher, a Daredevil, A Megtorló vagy a Hannibal.

A sorozatra pedig már nem is kell sokat várni, hiszen a One Piece augusztus 31-én debütál a Netflixen.

A One Piece egyébként egy hosszú hagyományt épít tovább, a manga és anime világ élőszereplős feldolgozásainak sorát gazdagítja majd. Csak a Netflix tucatnyiszor nekifutott a feladatnak, hogy hitelesen keltsék életre a világunk fizikai határait nem ismerő japán történeteket – hol kisebb, hol nagyobb sikerrel. Az új próbálkozás olyan alkotásokat követ majd, mint a Death Note, a Cowboy Bebop, a Fullmetal Alchemist vagy a Rurouni Kenshin.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!