Hírek

Így készült: a COVID-vakcina – How to Survive a Pandemic előzetes

How-to-survive-a-pandemic-HBO

A How to Survive a Pandemic HBO-dokumentumfilm a koronavírus elleni vakcina kifejlesztését és fogadtatását járja körül.

Az új típusú koronavírus több mint két éve velünk van, és most, hogy – úgy tűnik – a világnak sikerül kilábalnia a pandémiából, megjelennek azok a filmek is, amik felülről vizsgálják a problémát.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

A How to Survive a Pandemic (Hogyan élj túl egy járványt) című HBO-dokumentumfilm a COVID-19 elleni védőoltás kifejlesztéséről és az azt követő problémákról szól.

David France dokumentumfilmrendező (Egy pestis túlélői, Isten hozott Csecsenföldön) következő filmjében a vakcinákat fejlesztő kutatók életét követi. A film soha nem látott felvételekkel mutatja be a küzdelmet a világjárványból való kiutat jelentő oltásért. Az előzetes szerint a film a laborvizsgálatoktól az önkéntes-tesztelésig mindent dokumentál, majd az új vírusvariánsok kialakulására fordítja figyelmét. A hamarosan érkező dokumentumfilm széleskörűen szólaltatja meg a gyógyszergyártó cégek vezetőit, a frontvonalon tevékenykedő egészségügyi dolgozókat és a kormányt képviselő személyeket is – írja a Collider.

A HBO-dokumentumfilm írói David France és Tyler H. Walk. A forgatás 2020 elején kezdődött, majd 18 hónapon keresztül követte a koronavírusjárvány alakulását. A film készítésekor az alkotók együttműködtek számos egészségügyi szervezettel szerte a világon. A dokuban megszólal Dr. Dan Barouch, a Johnson & Johnson tudósa, Dr. Kizzmekia Corbett, a Moderna vakcinájának egyik kidolgozója, Dr. Adrian Hill, az Oxford/AstraZeneca kutatója, és még sokan mások.

A How to Survive a Pandemic világpremierje a Thessaloniki Dokumentumfilm Fesztiválon esedékes ezen a héten. Az HBO Max előfizetőinek március 29-től válik elérhetővé.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!

Podcast

Hirdetés

Hirdetés