Hírek

Így készült A feleségem története magyar szinkronja

Elkészült A feleségem története magyar szinkronja: Kurta Niké és Hajduk Károly kölcsönzi hangját a főszereplőknek Enyedi Ildikó legújabb filmjében.

A Magyarországon szeptember 23-án debütáló A feleségem története az eredeti, feliratos verzió mellett magyar szinkronnal is elérhető lesz a mozikban. Enyedi Ildikó legújabb filmje egy romantikus történelmi dráma, egyben első angol nyelvű rendezése, tekintélyes nemzetközi szereposztással. Füst Milán regényét hűen követve a holland Störr kapitányt a holland Gijs Naber, a francia Lizzy-t pedig a francia Léa Seydoux játssza.

A most elkészült magyar szinkronban Hajduk Károly és Kurta Niké adják a két főszereplő hangját.

Hajduk Károlyt az utóbbi évek meghatározó magyar alkotásaiban, többek között az Akik maradtak és A martfűi rém főszerepeiben láthattuk. Kurta Niké korábban a Szputnyik társulatban játszott, Grigor Attila Kút című filmjéből és a Terápia 2. évadából lehet ismerős sokaknak. Rajtuk kívül még Törőcsik Franciskát, Thúróczy Szabolcsot, Mészáros Bélát, Mácsai Pált, Jordán Adélt, Gáspár Tibort, Gáspár Sándort, Schneider Zoltánt, Nyakó Julit és Zsótér Sándort hallhatjuk a filmben.

A Mafilm Audióban felvett szinkront Báthory Orsolya és Enyedi Ildikó rendezte. Az utóbbi így nyilatkozott a stúdiómunkálatokról:

„Nem az volt a célunk, hogy az eredetihez hasonló hangokat találjunk, nem is ezt kértük a színészektől – hanem azt, hogy együtt teremtsünk meg egy új, magyar Störr kapitányt, Lizzyt stb. Izgalmas volt egy ilyen munka kapcsán találkoznom a színészekkel, akiknek eddig a hangja összeforrt bennem a fizikumukkal. Érdekes felfedezések, meglepetések értek.”

Hajduk Károly eközben abba a furcsa helyzetbe került, hogy önmagával kellett beszélgetnie felvétel közben. Ő ugyanis szerepel a filmben, Körner Aladárt játssza, s így megesett, hogy kétszer is ő szólal meg egy jelenetben:

„Nagyon abszurd volt saját magammal beszélgetni abban a jelenetben, amiben én is játszom a filmben. Igyekeztem csak akkor a monitorra nézni, amikor Gijs van képen és nem belegondolni abba a kétségtelenül röhejes dologba, hogy Hajduk kérdez, amire Hajduk válaszol.”

A hazai mozik szeptember 23-ától vetítik majd A feleségem történetét szinkronos és feliratos verzióban.

Takács Janka

Janka a párizsi Sciences Po egyetem média és kommunikáció szakán végzett, marketinges szakemberként dolgozik. Mozifüggő, legfőképp a régi hollywood-i filmeket és az indie filmeket kedveli, de egy ütős filmzenével bármikor le lehet venni a lábáról.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com