Hírek

Így készült a Kutyák szigete! – VIDEÓ

Kutyák szigete
Kutyák szigete

Wes Anderson stop motion animációjának eszméletlen részletgazdagságát és időigényes megvalósítását tárja elénk a Fox Searchlight új videója.

Wes Anderson a Holdfény királyság és a Grand Budapest Hotel rendezőjének második animációs filmje már dobozban van! Az Oscar-jelölt A fantasztikus Róka úr című animációja után Anderson egy japán fiú történetét meséli el, aki egy szemétszigetre utazik, hogy megtalálja kedvencét, ugyanis a kormány egy kitalált vírus apropóján az összes kutyát száműzte az országból. A Kutyák szigete a Berlinalén debütált, ahol a legjobb rendezésért járó Ezüst Medve-díjjal tüntették ki a csodabogár rendezőt, Budapesten pedig a jubileumi 25. Titanic Filmfesztivál nyitófilmje lesz.

A tengerentúli forgalmazó, a Fox Searchlight új promóciós anyagában megmutatja, micsoda aprólékos munka eredménye a stop motion technológiával készült Kutyák szigete, melyen 27 animátor és 10 asszisztens dolgozott. A stop motion eljárás során a mozgógép az állóképek rögzítésével, majd azok összefűzésével jön létre, a napjainkban domináns CGI, azaz a számítógépes animáció azonban rendre kiegészítő elemként járul hozzá a stop motion animációk hatásához. A filmezés hajnalán, a 20. század elején a technika még nagyon kezdetleges hatást váltott ki, ám a kamerák fejlődésével ma már olyan gyönyörű stop motion filmeket láthatunk, mint az Anomalisa vagy a Kubo és a varázshúrok.

A Kutyák szigete május 3-án kerül országszerte mozikba Magyarországon.

 

Avatar

Papp Atilla

Papp Atilla a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán végzett, 2018 óta tagja a Filmtekercsnek. Akut celluloidfüggő, a százmilliós blockbustertől a filléres kísérleti filmig minden érdekli.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya