Hírek

Így készült a Kutyák szigete! – VIDEÓ

Kutyák szigete
Kutyák szigete

Wes Anderson stop motion animációjának eszméletlen részletgazdagságát és időigényes megvalósítását tárja elénk a Fox Searchlight új videója.

Wes Anderson a Holdfény királyság és a Grand Budapest Hotel rendezőjének második animációs filmje már dobozban van! Az Oscar-jelölt A fantasztikus Róka úr című animációja után Anderson egy japán fiú történetét meséli el, aki egy szemétszigetre utazik, hogy megtalálja kedvencét, ugyanis a kormány egy kitalált vírus apropóján az összes kutyát száműzte az országból. A Kutyák szigete a Berlinalén debütált, ahol a legjobb rendezésért járó Ezüst Medve-díjjal tüntették ki a csodabogár rendezőt, Budapesten pedig a jubileumi 25. Titanic Filmfesztivál nyitófilmje lesz.

A tengerentúli forgalmazó, a Fox Searchlight új promóciós anyagában megmutatja, micsoda aprólékos munka eredménye a stop motion technológiával készült Kutyák szigete, melyen 27 animátor és 10 asszisztens dolgozott. A stop motion eljárás során a mozgógép az állóképek rögzítésével, majd azok összefűzésével jön létre, a napjainkban domináns CGI, azaz a számítógépes animáció azonban rendre kiegészítő elemként járul hozzá a stop motion animációk hatásához. A filmezés hajnalán, a 20. század elején a technika még nagyon kezdetleges hatást váltott ki, ám a kamerák fejlődésével ma már olyan gyönyörű stop motion filmeket láthatunk, mint az Anomalisa vagy a Kubo és a varázshúrok.

A Kutyák szigete május 3-án kerül országszerte mozikba Magyarországon.

 

Papp Atilla

Papp Atilla a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán végzett, 2018 óta tagja a Filmtekercsnek. Akut celluloidfüggő, a százmilliós blockbustertől a filléres kísérleti filmig minden érdekli.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com