Hírek

Így néz ki Antonioni geometriája

Michelangelo Antonioni neve után ritkán jut eszünkbe ugyan a geometria, az alábbi másfél perces videó azonban röviden összefoglalja, mennyire tudatosan használta a vonalakat és a formákat a világhírű olasz rendező.

Vannak visszatérő vizuális motívumai, mint például átnézni az ablakon, átmenni ajtókon, vagy kerítésen keresztül mutatni karaktereket. Fontos azonban az egyenes vonalak gyakori használata, a párhuzamosok vagy éppen a háromszögbe rendezett karakterek megmutatása.

Az alábbi videó röviden és érzékletesen mutatja meg ezeket a geometriai elemeket, amelyek szimbolikus vizsgálata újabb lehetőségeket kínál az értelmezéshez.

Avatar

Sergő Z. András

Sergő Z. András alapító, főszerkesztő-helyettes. Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film követője. Kedvencei a dokuk, a kamaradarabok, sport- és valláspolitika. [email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya