Hírek

Így néz ki Shia LaBeouf saját apját alakítva – Honey Boy és egyéb előzetesek

Shia LaBeouf a saját apját játssza a róla szóló életrajzi filmben, Matt Dillon Yorgos Lanthimos rövidfilmjében szerepel. Visszatér az Addams Family, rablónak áll Jennifer Lopez, a Volt egyszer egy Hollywood kaszkadőre pedig saját dokumentumfilmet kapott. Előzetesek!

Honey Boy

Ha Hollywoodban ma valaki önéletrajzi filmet készít magáról és a műben inkább a saját apját játssza el, az biztos, hogy Shia LaBeouf. A finoman szólva is különc és a botrányoktól sem idegen színész írta a film forgatókönyvét, amely bevallása szerint egy terápiás céllal készült film alapja, amelyben megpróbálja feldolgozni hideg-meleg kapcsolatát az apjával. A Honey Boy gyermek LaBeoufját Noah Jupe alakítja, míg a felnőtt változatban Lucas Hedges szerepel. A színész pedig saját apját formálja meg, aki hol segíti a színészkedés iránt fogékony fiát, hol bántalmazza őt. Alma Har’el rendezte a filmet az Amazon égisze alatt. Az amerikai mozik novembertől játsszák majd az alkotást, hazai forgalmazásról egyelőre nem tudni.

Nimic

Az Oscar-díjas és zseniális Yorgos Lanthimos A kedvenc után ezúttal egy rövidfilmmel örvendeztet meg minket. Efthymis Filippouval közösen írták a thrillernek címkézett darabot, amely a Locarnói Filmfesztiválon debütál majd. A főszerepet Matt Dillon és Daphne Patakia alakítják a 12 perces műben. A film premierjét ma tartják, eddig azonban sajnos csak az IndieWire hozott le egy rövidke, exkluzív előzetest. Ezt itt találjátok!

 

Addams Family: A galád család

Egy rövidebb teaser után végre teljes előzetest kapott a legfurcsább és leghátborzongatóbb család, ezúttal animált formában. Conrad Vernon és Greg Tiernan mindketten több animációs filmet tudhatnak a hátuk mögött, sőt, a Virslipartit együtt is rendezték pár éve. Az újragondolt Addams Family forgatókönyvét Pamela Pettler (9, A halott menyasszony) és Matt Lieberman írták. Ráadásul olyan sztárok szólaltatják meg a jól ismert figurákat, mint Charlize Theron, Chloë Grace Moretz, Oscar Isaac és Nick Kroll. A film október 31-én érkezik a hazai mozikba.

A Wall Street pillangói

Magyar előzetes is érkezett Jennifer Lopez legújabb filmjéhez. A színész-énekesnő továbbra sem hagyta el a filmvásznat és a kevésbé jól sikerült tavalyi Álommeló után ezúttal egy luxus sztriptíztáncosokból és escortokból álló csapatot szervez össze, hogy gazdag milliomosokat raboljanak ki és verjenek át. Amolyan Ocean’s 8 lesz a film, csak kevesebb ruhával. A filmet Lorena Scafaria írta és rendezte, a hazai premier pedig szeptember 26-a.

https://www.youtube.com/watch?v=vXKzYlSMCC0

Danger God

Tarantino Volt egyszer egy Hollywoodjában Brad Pitt kaszkadőr-karaktere több valós embert ötvöz, ezek egyike Gary Kent. A közel 50 éve a szakmában dolgozó kaszkadőr főleg a 60-as és 70-es években volt keresett név, azóta jórészt B-kategóriás filmekben szerepel. A dokumentumfilm beszél a Manson-családdal való találkozásáról, a későbbi alkoholproblémáiról, de bemutatja Kent szerelmi életét is. Interjúkon és visszaemlékezésenek át elevenedik meg előttünk a szakma egyik legfontosabb alakja. A film ugyan hazánkba nem valószínű, hogy eljut, de szeptemberben DVD-n megjelenik az USA-ban.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya