Hírek

Így rendez Hugh Laurie Agatha Christie-t – Miért nem szóltak Evansnak? előzetes

Újabb Agatha Christie feldolgozás érkezik, ezúttal Hugh Laurie rendezésében. A Miért nem szóltak Evansnak? minisorozat formájában kerül elénk.

A krimi koronázatlan királynőjének könyveit egyszerűen nem tudják békén hagyni a filmesek. És ezzel nincs is semmi baj! Christie számtalan regénye látta már meg újfent a napvilágot mozgóképes formában, legutóbb éppen Kenneth Branagh Halál a Níluson filmje kapcsán.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

Most Hugh Laurie adózik az írónőnek: a Miért nem szóltak Evansnak? egy 3 részes minisorozatban elevenedik majd meg.

Az 1934-ben megjelent regényben nincs se Poirot, se Miss Marple, de így is Christie egyik legjobbjának tartják. A történetben egy lelkész fia rátalál egy haldokló férfira, akinek utolsó szavaira utal a mű címe. A fiú aztán lelkes nyomozásba kezd, de a kibogozhatatlannak tűnő szálakkal nem igazán bír az elején. Szerencsére nincs egyedül a próbálkozásában: egy kalandvágyó úrnő csatlakozik hozzá, hogy megfejtsék a gyilkosságot.

A rendezői teendők mellett a forgatókönyv írását is magára osztotta Hugh Laurie, sőt színészként is láthatjuk majd a sorozatban. Míg a két főszereplőt Will Poulter és Lucy Boynton alakítják. De a trió mellett felbukkan még Emma Thompson, Conleth Hill, Amy Nuttall és Alistair Petrie is.

A Miért nem szóltak Evansnak? április 12-én debütál a BritBoxon. Remélhetőleg hozzánk is eljut majd valamilyen formában.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!

Podcast

Hirdetés

Hirdetés