Hírek

Így üli meg a homokférget Timothée Chalamet – Itt a Dűne: Második rész előzetese

A hat Oscar-díjjal jutalmazott Dűne folytatódik – látványos és egész sokat mutató trailer érkezett Denis Villeneuve nagyszabású adaptációjának második részéhez.

Ahogy azt már megírtuk, a korrekt első részhez hasonlóan, a folytatás is forgott Abu-Dzabi, Jordánia és Olaszország mellett Budapesten is. Az új részben új arcok is felbukkannak: Florence Pugh-t a császár lánya, Irulan hercegnő, Lea Seydoux-t Lady Margot, Christopher Walkent IV. Shaddam, a Corrino-ház császára, Austin Butlert pedig Feyd-Rautha Harkonnen szerepében láthatjuk, míg az első részben már megismert karakterek és az őket játszó Timothée Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson, Josh Brolin, Dave Bautista, Charlotte Rampling, Stellan Skarsgård, Javier Bardem és Stephen McKinley Henderson is mind visszatérnek.

A történet ott folytatódik, ahol az előző rész abbamaradt: az Atreides-ház jogos örököse az Arrakis bolygón ragad, miközben az univerzum többi része azt hiszi, hogy meghalt. A trailerben bár feltűnnek a legfontosabb ellenlábasok és támogatók, nem sokat tudunk meg a történet részleteiről – talán pont azért, mert Frank Herbert 1965-ös, a sci-fi irodalom egyik fontos alapkövének számító azonos című művét feltehetően a többség amúgy is olvasta, az ízelítő inkább egy nagyon várt epizódra, a homokféreg meglovagolására fókuszál.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs.hu egyik alapítója, 2020 augusztusáig főszerkesztője. Geográfusként és filmtörténetre specializálódott bölcsészként végzett, PR-, branding- és marketingtanácsadóként dolgozik. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com