Hírek

Ikonikus sci-fi sorozatot élesztenek újra George Clooney-val

George-Clooney-Michael-Clayton-The-Tender-Bar

George Clooney közreműködésével tervezi a Legendary ismét elhozni a közönségnek Buck Rogers történetét. A nagy múltú sci-fi sorozat formájában éledne újra – írja a TheWrap.

Újabb ikonikus sci-fi kerül ismét terítékre: ezúttal a Buck Rogers kap friss adaptációt.

A Legendary égisze alatt készülő sorozatban pedig George Clooney nem csak az executive producer, de a címszereplő is lehet majd.

Mind az 1939-es, mind az 1979 és 81 között futó sorozat a mai napig nagy rajongótábornak örvend. Előbbi nem mellesleg nagyban hatott a Star Wars-ra később. Buck Rogers karakterének története azonban ennél jóval korábbra nyúlik vissza. Egy 1928-as regényben találkozunk vele először; ekkor még Anthony Rogers néven. A bányamérnököt egy baleset után mesterségesen tartják életben közel 500 évig. A teljesen új világban felébredő Rogers egy hatalmas űrháborúban találja magát.

A történet számos képregényt szült, valamint rádiós darabok is születtek vele. A két sorozatváltozat után most pedig érkezik a harmadik is. A Legendary állítólag új sci-fi franchise-t tervez Buck Rogers karaktere köré.

És meg is van a kiszemelt főszereplőjük: George Clooney executive producerként biztosan dolgozik majd a projekten, de egyes hírek szerint a főszerepre is őt szeretné a stúdió. Az biztos, hogy elég nagy és megbízható név ahhoz, hogy nézők tömegeit vonzza be.

Olvasd el, szerintük melyek a színész legjobb alakításai!

George Clooney legutóbb egyébként a Netflix nagyszabású sci-fijében szerepelt: a tavaly decemberben megjelenő Az éjféli égboltot ráadásul ő is rendezte.

És noha az IMDb egy produceri munkát leszámítva egyelőre nem tüntet fel új, a jövőben érkező projektet a sztárhoz, a filmes hírek alapján nem a Buck Rogers lesz az egyetlen új alkotás, amelyhez köze lesz. Ő rendezheti a The Tender Bar című memoár filmes változatát, amelyben ráadásul Ben Affleck lehet a főszereplő. Illetve egy baseballos darab is érkezik tőle, ahol ismét a rendezői székben foglal helyet. A produceri szerepbe pedig Bob Dylan száll majd be.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com