Hírek

Ilyen a fiatal Han Solo?

Alden Ehrenreich mint Han Solo (?)
Alden Ehrenreich mint Han Solo (?)

Kiszivárgott egy promóciós kép a fiatal Han Solót játszó Alden Ehrenreichről: így néz ki vajon a Star Wars univerzum régi-új hőse?

Alden Ehrenreich játssza a 2018 nyarán érkező Solo – Egy Star Wars-történet főszerepét. Most egy mozis reklám első ízben mutatja őt Han Solóként.

Mivel minden idők egyik legismertebb és legnépszerűbb karakterét, a csempész Han Solót egy hasonlóan ikonikus színész, Harrison Ford játszotta eredetiben, az elvárások hatalmasak. Ehrenreichnek egyszerre kell igazodnia a karakter jól ismert vonásaihoz és sajátjává is tennie őt – ha az ifjú Han Solo erősen különbözik Ford zsiványától, akkor a rajongók hördülnek fel; ha túlságosan lemásolja, akkor pedig Ehrenreich (aki előtt itt a sztárrá válás lehetősége) egy Ford-epigonként vonul be a köztudatba.

A szerep oly fontos a Lucasfilm számára, hogy a stúdió még trénert is felbérelt Ehrenreich számára a nyáron, elégedetlenek lévén teljesítményével.

Ehrenreich Han Solo karaktere most látható először:

egy arizonai mozi, a Harkins osztogatott promóciós papírpoharakat a látogatóinak, és ezek egyike töltötte fel Twitterre a pohár fényképét (írta meg a Screenrant):

A poháron a Star Wars, a Marvel-univerzum és több más franchise szereplői között valószínűleg Alden Ehrenreich látható Han Solóként, ismerősnek tűnő vigyort villantva. Ez a vigyort még sok spekulációt fog kiváltani az interneten: addig is, amíg az első előzetesben megláthatjuk az új Han Solót, izgalmas dolog eltűnődni a popkultúra egy ilyen közkedvelt figurájának újraértelmezésén.

A fiatal színészt eddig többek között a Lenyűgöző teremtményekben, a Blue Jasminben és a Vonzásokban láthattuk, legismertebb teljesítményét – amelynek nyomán generációja egyik legnagyobb ígéreteként kezdték emlegetni – az Ave, Cézár! című Coen-filmben nyújtotta. Alden Ehrenreichet a Filmtekercs is kiemelte 2016 legígéretesebb újoncai között.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés