Hírek

Ilyen a Ghibli, ha nem kézzel rajzolják – Earwig and the Witch előzetes

Kijött az előzetese az Earwig and the Witch animációs filmnek, ami a japán Ghibli Stúdió első CG technológiával rajzolt filmje lesz. 

Utolérte a modern technológia a Ghibli Stúdiót is: a japán anime királyai számítógépre bízták a rajzolást a legújabb animációs filmjükben. Az olyan ikonikus alkotásokért „felelős” stúdió, mint a Chihiro Szellemországban és a Totoro – A varázserdő titka ezúttal félretette a hagyományos, kézzel rajzolt technikát. Így a hamarosan megjelenő Earwig and the Witch új előzetesében a Ghibli egy sosem látott arcával találjuk szemben magunkat.

A történet egy talpraesett árva kislány kalandjait követi, akinek sejtelme sincs arról, hogy édesanyjának varázsereje volt. Teljesen felfordul az élete, mikor örökbe fogadja egy furcsa pár és egy boszorkánnyal kell együtt élnie. Earwig szép lassan felfedezi a mágia világát, rájön örökbefogadói eltemetett titkaira és egy rejtelmes dallamra is rátalál, amivel végre megtalálhatja igazi családját.

Az Earwig and the Witch rendezője a stúdióalapító Hayao Miyazaki fia, Goro Miyazaki.

Az 53 éves Goro Miyazakinak ez lesz a harmadik rendezése, amiben Diana Wynne Jones brit író azonos című ifjúsági regényét adaptálta filmvászonra. Jonesnak nem ez az első könyve, amiből film készül: egy másik regénye szolgált ugyanis Ghibli egyik nagy sikerének, A vándorló palotának alapjául.

Kérdés, mennyire talál pozitív fogadtatásra a Ghibli hűséges rajongóinál az új, CG animált stílus. A Cannes Filmfesztivál mindenesetre beválogatta idei hivatalos válogatásába. Az Indiewire szerint azonban inkább kitérőről, mint stílusváltásról van szó, hisz a következő, How Do You Live? címet viselő Hayao Miyazaki film visszatér a megszokott, kézzel rajzolt technikához.

Az Earwig and the Witch december 30-án debütál Japánban, Észak-Amerikában 2021 elején mutatkozik be a nagyközönségnek.

Takács Janka

Janka a párizsi Sciences Po egyetem média és kommunikáció szakán végzett, marketinges szakemberként dolgozik. Mozifüggő, legfőképp a régi hollywood-i filmeket és az indie filmeket kedveli, de egy ütős filmzenével bármikor le lehet venni a lábáról.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com