Hírek

Ilyen az, amikor James McAvoy végigimprovizál egy filmet – My Son előzetes

Különleges projektre vállalkozott az STXfilms: a My Son című borús thriller főszereplője, James McAvoy teljes játéka improvizáció. Íme az előzetes.

Végtelenül egyedi filmmel készül a Peacock és a Roku, akik korábban megvették a My Son című thriller jogait. A történetben James McAvoy és Claire Foy eltűnt fiúk után kutatnak a skót Felföldön.

McAvoy a My Son forgatására egyáltalán nem kapott forgatókönyvet. Sem azt nem mondták meg neki, hogy mit tegyen és mondjon, sem azt, hogy mi is történt és fog történni a film során.

Noha ez önmagában is izgalmasnak hangzik, hiszen az ilyen projektek mindig is különlegesre sikerülnek, a My Son története szempontjából még fontosabb a döntés, hogy a színész nem tudta előre, hogy mi vár rá.

Azaz ezáltal tényleg őszintén tudta lereagálni a fordulatokat. Egy-egy megdöbbentő csavar McAvoy – és ezzel együtt a karaktere – számára is teljesen újnak hatott. A film egyszerre tárja fel az igazságot az apa, a színész és a nézők előtt, miközben felépíti azt az összekötő kapcsolatot, hogy rajtunk kívül mindenki más tudja, mi is történt és hogyan is végződik majd az alkotás.

Az előzetes alapján pedig nem csak James McAvoy improvizációja miatt lesz érdemes a mű a figyelmünkre. A további alakítások is erősnek tűnnek, ahogy a hangulattal és a feszültségkeltéssel sem lesz előreláthatólag probléma.

A My Son szeptember 15-én debütál majd a Peacock platformján.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés