Hírek

Ilyen az új Star Wars a színfalak mögött

Egy remek videó végigkalauzol a Star Wars: Az utolsó Jedik forgatásán: a kisfilmet Rian Johnson rendező mellett Mark Hamill, Daisy Ridley, John Boyega és még Carrie Fisher is narrálja.

Kicsit több, mint egy hónap, és beköszön a Star Wars őrület: érkezik az űropera legújabb fejezete, Az utolsó Jedik. Egy új werkfilm most Rian Johnson rendező vendéglátásában kíséri végig a nézőt a színfalak mögötti világon. Az USA Today weboldalán debütált Lucasfilm videóban megszólal Mark Hamill (Luke Skywalker), Daisy Ridley (Rey ), John Boyega (Finn) és még a közel egy éve elhunyt Carrie Fisher (Leia hercegnő) is feltűnik a képernyőn.

Nehéz sokáig a színfalak mögött lenni anélkül, hogy eszedbe jutna: azok között a játékok között állsz, amikkel felnőttél, űrhajók meg minden” – mondja Johnson. – „Minden egyes órában találsz valamit, ami miatt visszarepülsz oda és arra gondolsz, »én vagyok a legszerencsésebb ember a világon, hogy éppen most ezzel foglalkozhatok.«

A kétperces videó csak még izgatottabbá teszi az ember a decemberi premier előtt. Sokmindenre kíváncsiak vagyunk a Star Wars kapcsán: nem utolsósorban arra is, hogy vajon ez a film megmarad-e a legkönnyedebb űroperák szintjén, és vajon a Lucasfilm legendás vasmarka mennyi kreatív szabadságot engedett Rian Johnsonnak?

Te mit gondolsz a filmről: vajon méltó módon folytatják a Star Wars történetet?

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.