Hírek

Ilyen egy kannibálos western-horror

bone-tomahawk Rendhagyó és egyben különleges előzetest kapott a Kurt Russell főszereplésével készült Bone Tomahawk című western-horror, amit a héten mutattak be a Fantastic Festen, Austinban.

A fesztiválon – melyen a Liza, a rókatündér egyébként közönségdíjat nyert – nagy sikerrel vetítették ezt az kissé meglepőnek hangzó kevert műfajú alkotást. Az elsőre egy teljesen átlagos western a film egy pontján bevezeti a kannibalizmus tematikáját, mellyel egyszerre csak átcsap egy bizarr horror történetbe.

A story szerint Arthur O’Dwyer (Patrick Wilson) kedvesét elrabolják egy Vadnyugati városkából, a helyi seriff (Kurt Russell) pedig a segítségére siet. A négy főből álló mentőcsapat végül felkerekedik és a rablók után indul. Ezzel valójában a western filmek majd’ felét le is írtuk, a csavar azonban csak most jön. Az amúgy is borzasztóan megpróbáltató út, a gyors tempó, a lovak hiánya mellett valami más is megnehezíti a hősök helyzetét. Ezek pedig a kannibalizmussal élő barlanglakók.

A filmet a kevésbé ismert és befutott S. Craig Zahler rendezi, írja, sőt még a zenéjét is ő szerzi, emellett a Bone Tomahawk egyben az első rendezése is. Russell és Wilson mellett szerepel még a műben Richard Jenkins, Sean Young, Matthew Fox és David Arquette is.

Az előzetes hangulata és képi világa tökéletesen megad mindent, amit egy westerntől vár az ember, a horror vonalból azonban jóval kevesebbet mutat. Igaz megpendíti azért, és ez bőven elég ahhoz, hogy várjuk ezt a különös keveréket, amely gyönyörű tájjal, korhű jelmezekkel, jó színészekkel és megfelelő misztikummal kapcsolja össze a western és a horror műfaját.

A Bone Tomahawk-ot csak limitált kiadásban vetítik majd, így eléggé kérdéses, hogy eljut-e valaha is a magyar mozikba. Mi kíváncsiak lennénk egy ilyen alkotásra.

https://www.youtube.com/watch?v=Td1bVDeUCLk

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Horrort nem néz, mert fél tőlük.

Hirdetés

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés