Hírek

Ilyen, ha Samuel L. Jackson nem káromkodik – The Last Days of Ptolemy Grey előzetes

Újabb nagy dobásra készül az Apple TV+. A The Last Days of Ptolemy Grey című sorozatban Samuel L. Jackson egy különös kísérletben vesz részt, hogy visszanyerje elfeledett emlékeit.

Samuel L. Jacksont egy megtört, demens öregemberként ismerhetjük meg, aki semmire sem képes visszaemlékezni a múltjából. Egyedül és magára veszélyesen tengeti mindennapjait, amíg a Dominique Fishback alakította árva lány be nem segít neki.

A kapcsolatukra épülő dráma azonban egy sci-fi fordulatot tartogat magában: Jackson karakterének lehetősége van visszanyerni emlékezetét, de a kísérleti kezelésnek ára van.

A súlyos titkot rejtő múlt felfedezése egyre nehezebben érinti a férfit, aki ráadásul a kezelés hatásának enyhülésével gyorsított tempóban veszíti el ismét az emlékeit. Így versenyt kell futnia az idővel, ha meg akarja tudni, mi is történt gyermekkorában.

Walter Mosley 2010-ben megjelent azonos címen futó regényét adaptálta kisképernyőre a streaming szolgáltató, ráadásul az író közreműködésével. Mosley ugyanis nem csak, hogy Jacksonnal egyetemben executive producerként segítette az alkotást, de művét is ő maga adaptálta forgatókönyvvé. A sorozat 6 epizódban meséli majd el Ptolemy Grey történetét.

Jackson és Fishback mellett szerepel az alkotásban Cynthia Kaye McWilliams, Damon Gupton, Marsha Stephanie Blake, Omar Miller és Walton Goggins is.

A The Last Days of Ptolemy Grey március 11-én indul az Apple streaming oldalán.

Nem ez szerencsére az egyetlen darab idén, amiben láthatjuk majd Samuel L. Jacksont. Nick Fury-ként legközelebb a Secret Invasion című Marvel sorozatban szerepel Olivia Colman és Emilia Clarke oldalán. A Kingsman után pedig ismét Matthew Vaughn rendező alatt készített akciófilmet: az Argylle várhatóan egy új kém franchise első darabja lesz, amelyben Henry Cavill a világ legjobb titkosügynökét alakítja majd.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com