Hírek

Ilyen hosszúra tervezik az e hónapban érkező Y, az utolsó férfi sorozatot

Y-the-Last-Man-Y-az-utolsó-férfi

A sorozat kreátora, Eliza Clark elárulta, milyen hosszúságúra tervezi az Y, az utolsó férfi sorozatot, a szeptember közepén érkező posztapokaliptikus képregényadaptációt.

Szeptember 13-án debütál a Hulun az FX legújabb sorozata, az Y, az utolsó férfi (Y: The Last Man), a sorozat kreátora pedig nem rövidtávra tervez. Eliza Clark, aki az azonos című képregényből televízióra álmodta a történetet elmondta, hogy az ötévados felállás a legjobb a sorozatoknak – írja a Dark Horizons.

Életre kelő lapok – Y, az utolsó férfi: 1-4. szám

„Anélkül, hogy bármit is lelőnék, a képregény remek sablon, de a sorozatnak meglesznek a saját fordulatai. Úgy érzem, általában öt évad áll legjobban a tévésorozatoknak” – mondta Clark.

Brian K. Vaughan és Pia Guerra 60 füzetes képregénye a Vertigo kiadó gondozásában jelent meg 2002-ben. Magyarul a Kingpin jóvoltából olvasható. A történet főszereplője Yorick Brown. Yorick igazán különlegesnek érezheti magát, hiszen ő az egyetlen életben maradt férfi a bolygón. Egy rejtélyes vírus rajta (és hímnemű majmán) kívül minden Y kromoszómával született élőlényt kiirtott. Mondani sem kell, hogy a társadalom szinte azonnal összeomlik, a káosz eluralkodik a világon.

A sorozat első epizódja közvetlenül a katasztrófa után vezet be bennünket a posztapokaliptikus világba. Clark azt tervezi, hogy a képregényhez hasonlóan a sorozat is a nagyképre helyezi a hangsúlyt. Az évadok között jelentősebb időbeli ugrásra lehet számítani, emellett a műfaji játéknak is teret enged ez a koncepció.

A sorozatban Ben Schnetzer, Diane Lane, Ashley Romans és Olivia Thirlby alakítják a főbb szerepeket.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com