Fókuszban Hírek

Ilyen lesz a 23+1 személyiséggel bíró James McAvoy – Split előzetes

split Nem kiemelkedően hatásos, de érdekes előzetest kapott M. Night Shyamalan legújabb alkotása, a Split címen futó thriller. A 23+1 személyiséggel küzdő főszereplőt James McAvoy alakítja, a film pedig jövőre kerül a mozikba.

M. Night Shyamalan (Hatodik érzék, Jelek, A falu, Az utolsó léghajlító, Wayward Pines pilot epizód) kétség kívül igen megosztó alkotó, akitől sokak szerint vagy valami nagyon jót, vagy valami nagyot rosszat kapnak a nézők. Önnön formuláját követve ezúttal is a maga kezébe vette a forgatókönyvírást, illetve ő a Split producere is. Hogy a mostani projektjéből mi sül ki, azt 2017 januárjában láthatja majd a közönség.

A történet egy Kevin nevű fiatal férfiról szól, aki 23 eddig felismert és 1 lappangó személyiséget rejt magában, ezek pedig váltakozva uralják az elméjét, bár az utóbbi sokszor felülemelkedik a többi 23-on. Hol egy kisfiú, hol egy idősebb nő, hol egy veszélyes férfi: igazából sosem lehet tudni, melyik az igazi énje, már ha van neki olyan. A filmben elrabol három tinédzser lányt és fogva tartja őket, ám az egyikkel különös kapcsolatot alakít ki. A thriller egyértelműen az ő és a lány szellemi és fizikai küzdelmét mutatja majd be, amely során még Kevin megmentése is felmerül.

A főszerepet korunk egyik legtehetségesebb fiatalabb generációba tartozó színésze, James McAvoy (Transz, Wanted, Mocsok, X-Men-filmek) játssza, de még hogy! Az előzetes, bár nem annyira nagy szám, arra mindenképpen nagyon jó, hogy azonnal lássuk, mennyire jó munkát is végez a színész a 23+1 személyiséget felvonultató őrült Kevin alakjában. Bármennyire is várjuk az alakítását, a projekt elején felmerülő Joaquin Phoenix játéka se lehetett volna semmi, ám ő később lemondott a szerepről.

McAvoy mellett szerepel még a filmben Haley Lu Richardson, Kim Director, Anya Taylor-Joy, Bette Buckley, Brad William Henke és Sterling K. Brown.

A Split 2017 januárjában kerül az angol és remélhetőleg a magyar mozikba is.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Horrort nem néz, mert fél tőlük.

Hirdetés

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés