Hírek

Ilyen lesz a legjobb dél-koreai zombis film folytatása – Peninsula előzetes

Előzetest kapott az elmúlt évek egyik legjobb zombis filmjének folytatása. A Peninsula a Vonat Busanba: Zombiexpressz (Train to Busan) után négy évvel veszi fel a fonalat.

Négy évvel ezelőtt robbant be a Vonat Busanba, amely számtalan nemzetközi filmfesztivált megjárt, megannyi jelölést és díjat bezsebelve. A dél-koreai alkotás egy zombi apokalipszis kitörésekor játszódik, amelyben néhányan megpróbálják vonaton elhagyni a várost. Az élőhalottak azonban persze feljutnak a járműre, így szépen lassan, kocsiról-kocsira zombivá válik mindenki.

A filmet mi is nagyra értékeltük: olyannyira, hogy a 2010-es évek egyik legjelentősebb filmjének kiáltottuk ki. Arról nem is beszélve, hogy a műfajában is szintén maradandót alkotott, mind a horror, mind pedig a zombi tematika terén. Nem túl meglepő tehát, hogy a sikert meglovagolják a készítők. Az első filmet író és rendező Sang-ho Yeon ismét összeállt Joo-Suk Parkkal, és miután a 2016-os film történetét megírták egy hasonlóan véres és izgalmas könyvben, most jöhet egy újabb mozifilm.

Az évtized legjobb horrorjai

Noha egy-két helyen nem hivatalos folytatásként jellemzik a röviden csak Peninsulaként jegyzett alkotás, az új film története az első után 4 évvel veszi fel a fonalat. A főszerepben ugyan ismét egy kis csapat főhős, és egy nagy adag zombi áll, a tét tovább nőtt. Az előzetes alapján még több akcióra számíthatunk, miközben azt is láthatjuk, hogyan alkalmazkodott a világ a zombi apokalipszishez. Van, akik ebből is pénzt csinálnak, míg mások csak próbálják túlélni a napokat.

A főbb szerepekben Dong-Won Gang, Jung-hyun Lee és John D. Michaels. Az előzetes pedig hihetetlen tempót diktál: úgy tűnik, már nem elég elbújni vagy lefutni a zombikat, az emberi kapzsiság miatt már konkrét gladiátorként kell megküzdeni velük, ha az ember élni akar.

Egyelőre nem tudni, hogy pontosan mikor is érkezik a Train to Busan Presents: Peninsula, de az biztos, hogy még idén bemutatják a filmet, amely egyébként az idei cannes-i versenyprogramba is bekerült. Egy biztos: mi alig várjuk, hogy ismét végigizgulhassunk két minőségi órát, amely remélhetőleg az első filmhez hasonlóan komoly mondanivalóval is bír majd.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya