Hírek

Ilyen lesz a legjobb dél-koreai zombis film folytatása – Peninsula előzetes

Előzetest kapott az elmúlt évek egyik legjobb zombis filmjének folytatása. A Peninsula a Vonat Busanba: Zombiexpressz (Train to Busan) után négy évvel veszi fel a fonalat.

Négy évvel ezelőtt robbant be a Vonat Busanba, amely számtalan nemzetközi filmfesztivált megjárt, megannyi jelölést és díjat bezsebelve. A dél-koreai alkotás egy zombi apokalipszis kitörésekor játszódik, amelyben néhányan megpróbálják vonaton elhagyni a várost. Az élőhalottak azonban persze feljutnak a járműre, így szépen lassan, kocsiról-kocsira zombivá válik mindenki.

A filmet mi is nagyra értékeltük: olyannyira, hogy a 2010-es évek egyik legjelentősebb filmjének kiáltottuk ki. Arról nem is beszélve, hogy a műfajában is szintén maradandót alkotott, mind a horror, mind pedig a zombi tematika terén. Nem túl meglepő tehát, hogy a sikert meglovagolják a készítők. Az első filmet író és rendező Sang-ho Yeon ismét összeállt Joo-Suk Parkkal, és miután a 2016-os film történetét megírták egy hasonlóan véres és izgalmas könyvben, most jöhet egy újabb mozifilm.

Az évtized legjobb horrorjai

Noha egy-két helyen nem hivatalos folytatásként jellemzik a röviden csak Peninsulaként jegyzett alkotás, az új film története az első után 4 évvel veszi fel a fonalat. A főszerepben ugyan ismét egy kis csapat főhős, és egy nagy adag zombi áll, a tét tovább nőtt. Az előzetes alapján még több akcióra számíthatunk, miközben azt is láthatjuk, hogyan alkalmazkodott a világ a zombi apokalipszishez. Van, akik ebből is pénzt csinálnak, míg mások csak próbálják túlélni a napokat.

A főbb szerepekben Dong-Won Gang, Jung-hyun Lee és John D. Michaels. Az előzetes pedig hihetetlen tempót diktál: úgy tűnik, már nem elég elbújni vagy lefutni a zombikat, az emberi kapzsiság miatt már konkrét gladiátorként kell megküzdeni velük, ha az ember élni akar.

Egyelőre nem tudni, hogy pontosan mikor is érkezik a Train to Busan Presents: Peninsula, de az biztos, hogy még idén bemutatják a filmet, amely egyébként az idei cannes-i versenyprogramba is bekerült. Egy biztos: mi alig várjuk, hogy ismét végigizgulhassunk két minőségi órát, amely remélhetőleg az első filmhez hasonlóan komoly mondanivalóval is bír majd.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com