Hírek

Ilyen lesz a Trónok harca doku, amit a finálé után egy héttel láthatunk majd

Előzetest kapott az HBO dokumentumfilmje, amely a Trónok harca 8. évadának kulisszatitkaiba vezeti be a nézőket. Az alkotást a záró epizód után egy héttel mutatják be.

Az HBO és a Trónok harca készítői egy kétórás dokuval búcsúztatják el a televíziózás történetének egyik legmeghatározóbb sorozatát. A sokáig George R.R. Martin könyveire épülő mű végül a 8. évad 6. epizódjával zárul le David Benioff és D.B. Weiss forgatókönyve alapján.

Tudtad, hogy Star Wars-filmet is készít az alkotópáros?

A dokumentumfilm igazi csemege lesz minden rajongónak és érdeklődőnek: nemcsak a színészi interjúk, jelenetek közti szünetek és a várhatóan sok bohóckodás miatt, hanem mert szakmailag is a sorozat mögé nézhetünk. A 8. évad vitathatatlanul emelt a látvány színvonalán (ha sikerült is néha félrenyúlni), és most az ezt lehetővé tevő eszméletlen mennyiségű munka tárul majd elénk.

Kicsit közelebb kerülnek a színfalak mögötti dolgozók is, hogy tudatosodjon a nézőben, milyen volumenű alkotásról is van szó. Biztosan felemelő lesz végigkövetni a kedvenc karaktereink útját és a színészek munkáját egy grandiózus évadon át.

Hiszen minden fanyalgás és csalódás ellenére, ami jelenleg átjárja az internet népét a szakmai véleményeket és magukat a sorozat szereplőit is egészében véve egy sorozattörténeti jelentőséggel bíró alkotás zárul le egy hét múlva. És bármit is hozzon a befejező, 6. epizód, mindenképpen jó lesz újabb két órára a tévé elé ülni és megnézni, hogyan is alakult a stáb közös munkájának utolsó rohama. Az előzetes ehhez mérten felemelő és érthető okokból érzelgős lett: számunkra mindenképpen érdekes és várós.

A Trónok harca befejező része tehát következő hétfőn érkezik az HBO műsorára, a dokumentumfilm pedig egy héttel később, május 27-én lesz látható. Itt pedig elolvashatod, mi hogyan értékeljük a sorozatot a nagy finálé előtt.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Címlapon

Video

Kik a legújabb szereplők a streamingpiacon és vajon melyiküké a jövő? A VLOGtekercs második adásában folytatjuk a seregszemlét és egy kis jövendölgetéssel is készültünk!

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya

A videó Tóth Nándor Tamás cikke alapján készült.

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..