Hírek

Ilyen lesz Steven Soderbergh új thrillere, a No Sudden Move

No-Sudden-Move-1

Rövid betekintést és néhány képet kaptunk Steven Soderbergh hamarosan érkező gengszter-thrilleréből, a No Sudden Move-ból.

A július 1-i HBO Max premier előtt a Tribeca Filmfesztiválon is látható lesz Steven Soderbergh új filmje, a No Sudden Move (Semmi hirtelen mozdulat) – írja a Deadline. A fesztivált június 9 és 20-a között tartják (már személyes jelenléttel), a Szex, hazugság, videó rendezőjének filmje pedig a fesztivál egyik központi eseménye lesz.

Az 1954-ben játszódó No Sudden Move egy vérbeli thrillernek ígérkezik.

A cselekmény középpontjában egy csapat kisstílű gengszter áll, akiket felbérelnek, hogy ellopjanak egy dokumentumot. Amikor a terv rosszul sül el, ki kell deríteniük, ki bérelte fel őket és milyen okból. Útjuk során végigjárják a gyorsan változó város alvilágának minden lépcsőfokát.

A forgatókönyvet Ed Solomon írta, akitől a Szemfényvesztők is származik, de ami igazán kiemeli ezt a filmet, az a színászgárda. Soderberghnek sikerült olyan sztárparádét összehoznia a retróban fürdőző gengsztertörténethez, hogy csak ámulunk. A főbb szerepekben Don Cheadle, Benicio Del Toro, David Harbour és Ray Liotta szerepelnek. Hozzájuk csatlakozik Jon Hamm, Amy Seimetz, Brendan Fraser, Kieran Culkin, Noah Jupe, Craig muMs Grant, Julia Fox, Frankie Shaw és Bill Duke.

A rendező a film fesztiválszerepléséről elmondta: „egy évvel ezelőtt a lockdownban ültem Tribecában. Soha nem gondoltam volna, hogy 12 hónappal később élőközönség előtti mozipremierrel térhetünk vissza a szomszédban. NAGYON boldog vagyok.”

A Tribeca vezérigazgatója, Jane Rosenthal elmondta, hogy „a film fantasztikus módon illeszkedik a fesztivál filmjeinek sorába és Steven nagyszerű barátunk. Minden évben egyedi képességgel tudja magával ragadni a közönséget a filmjein keresztül. Úgy sejtem ez az év sem lesz más, a No Sudden Move biztosan közönségkedvenc lesz.”

Abban csak bízhatunk, hogy a magyar közönséget is hasonlóan kényezteti majd a film, de arról egyelőre nincs hír, hogy a No Sudden Move HBO Go-n is elérhető lesz.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com