Hírek

Ilyen lett volna A csodálatos Pókember 3.

Marc Webb idén két filmmel is visszatér az amerikai mozikba. Mindkettő kis költségvetésű indie, ami hatalmas váltás korábbi két munkájához, A csodálatos Pókember filmekhez képest, melynek a harmadik részét is ő rendezte volna.

Pár évvel ezelőtt a Sony még nagyon benne volt abban, hogy saját Pókember-univerzumot hozzon létre. A csodálatos Pókember 2. nagy részben arról is szólt, hogy felvezesse Peter Parker ellenségeinek csapatfilmjét, a Sinister Sixet. Sem ez a projekt, sem A csodálatos Pókember 3. nem készült el, ugyanis a stúdió a jelentős bevételek ellenére megállapodott a Marvellel a karakter harmadik rebootjával kapcsolatban. Az Andrew Garfield főszereplésével készült epizódok kritizálói örültek ennek, míg a rajongók a befejezetlen történet miatt voltak csalódottak.

Marc Webb új filmje, a The Only Living Boy in New York című dráma (előzetes itt) sajtókörútján beszélt az elmaradt projektről. A rendező szerint a Sony tervei alapján visszahozták volna a halott Norman Osbornt (vagyis az igazi Zöld Manót) az élők sorába. Az őt játszó Chris Cooper így nagy szerepet kaphatott volna. Webb szerint lefagyasztották volna a fejét, hogy később életre kelthessék.

Cooper szerepe nem csak idáig terjedt volna, ugyanis őt szánták a Sinister Six csapatának élére, melyet Drew Goddard (Ház az erdő mélyén) rendezett volna. Sokan csodálkoztak, hogy az Oscar-díjas színész egy ilyen ismert és kedvelt karaktert csupán egy-két jelenet erejéig játszhatott el. Most már tudhatjuk, hogy messzebbre vezettek a tervek az Oscorp igazgatójával, Harry Osborn apjával kapcsolatban, ám a Sony nem várta meg, míg ez elkészül.

Webb emellett magára vállalta a Pókember-filmjei hibáit.

Állítása szerint ez nem a stúdió, hanem az ő filmje, így minden felelősség őt terheli. Jó pár dolgot másképp csinálna, ha tehetné. Az 500 nap nyár rendezője valószínűleg ezért tért vissza gyökereihez: a személyesebb hangvételű kisebb alkotásokhoz.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya